Više od 30 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem Rabac Open Airu

Više od 30 tisuća posjetitelja na ovogodišnjem Rabac Open Airu

19.9.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Više od trideset tisuća ljudi posjetilo je različite programe ovogodišnjeg izdanja  ljetnog festivala Rabac Open Air koji se u 76 dana trajanja održao na dvanaest različitih lokacija. Tijekom zadnja dva mjeseca Rabac je tako bio omiljena destinacija svim ljubiteljima glazbe, kazališta i drugih zabavno – edukativnih programa. Naime, Valamar je u suradnji sa sponzorima domaćinima Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG, organizatorom festivala, i ove godine u Rabac doveo najbolje sadržaje za različite ukuse i za sve generacije posjetitelja. I turisti i lokalno stanovništvo su i ovaj put bili oduševljeni viđenim. Mnoštvo koncerata, kostimiranih zabavljača, puno glazbe i smijeha, te izvrsni filmovi pod zvijezdama obilježili su ljeto u Rapcu.


 Program ovogodišnjeg festivala otvorio je 16. lipnja tradicionalni Ljetni karneval u organizaciji Domoće Folšarije i uz potporu TZ Labin-Rabac, a glazbeni program festivala počeo je 6. srpnja koncertom kultnog hrvatskog rock benda Psihomodo pop, te se nastavio nastupima najboljih tribute bendova u sklopu Sundance Tribute Festivala, koji je organiziran u suradnji s tvrtkom Velesajam, i koncertima uličnih svirača na nekoliko lokacija u gradu u sklopu programa Street Music. Čak 116 sati glazbe obilježilo je ljeto u Rapcu.


 Drugim izdanjem Rabac Open Aira izuzetno su zadovoljni i u Turističkoj zajednici Labin-Rabac.


 „Koncept festivala pruža raznovrsnu zabavu za sve generacije pa su svi festivalski programi bili jako dobro posjećeni. Sve povratne informacije koje smo dobili od stranih i domaćih posjetitelja su vrlo pozitivne i pohvalne i zato trebamo nastaviti u istom smjeru s malim izmjenama kako bismo gostima svake godine ponudili nešto novo. Rabac Open Air je svojim gotovo svakodnevnim programom definitivno utjecao na kvalitetu zabave i promijenio je percepciju Rapca kao malog mjesta gdje se malo toga dešava“, rekla je Radmila Paliska Kos, direktorica Turističke zajednice Labin-Rabac.


 Inače, program Rabac Open Aira bio je podijeljen u četiri kategorije i odvijao se na više lokacija tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. U petnaest različitih programa organizatori su pripremili čak 66 događanja u kojima je sudjelovalo 160 domaćih i stranih izvođača.


S ciljem dodatnog obogaćivanja sadržaja, i ove je godine nastavljena odlična suradnja s programskim partnerima, organizatorima festivala Labin Art Republika. Zanimljiva događanja u obližnjem Labinu dodatno su upotpunila Special Events program i povezala Labin i Rabac kroz raznovrstan sadržaj u obliku festivala dokumentarnog filma Shpeena Dox, noćnog razgleda Starog grada Labina utorkom te prekrasnog događanja na Špini, Labin Jazz festivala.


Ponedjeljkom, srijedom i petkom posjetitelji su u parku ispod hotela Valamar Sanfior uživali u Open Air Cinema i osamnaest  besplatnih projekcija obiteljskih i animiranih filmova u sklopu programa Cinema and Theatre, a subota je bila rezervirana za Istra Inspirit, popularnu scensko-edukativnu atrakciju. Utorak je tijekom ljetnih mjeseci bio dan za Circus in the City unutar programa Street Performance, dok je najmlađima i ove godine nedjelja bila omiljeni dan, dan rezerviran za interaktivni program Bal princeza. Izvrsnim nastupom ženskog kvarteta The Frajle 24. kolovoza u The Beat Beach Clubu je završio Rabac Open Air. Popularne novosadske glazbenice održale su tada još jedan u nizu svojih nezaboravnih nastupa. Bilo je to najbolje moguće zatvaranje ovogodišnjeg festivala života.Svi programi festivala i ove su godine okupili velik broj posjetitelja te na društvene mreže privukli više od četiri tisuće obožavatelja, a upravo će na društvenim mrežama organizatori i dalje aktivno najavljivati novosti za sljedeću godinu pa pozivaju posjetitelje da i dalje prate Facebook i Instagram stranice festivala.


rabac open air festival rabac valamar koncert sundance