Vijećnicima Općine Raša prešućeno poskupljenje vrtića

Vijećnicima Općine Raša prešućeno poskupljenje vrtića

18.11.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Iako su vijećnici Općinskog vijeća Općine Raša sve točke dnevnog reda izglasali jednoglasno, bez primjedbi i pitanja, po završetku sjednice postavili su desetak pitanja. Između ostalog vijećnika Zuhdiju Buljubašića zanimalo je zašto su bili uskraćeni za informaciju da će vrtić poskupjet za  100,00 kuna. Samo par dana prije poskupljenja ravnateljica Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ Irene Smoković gostovala je na sjednici Općinskog vijeća, no nije shodnim smatrala obavijestiti vijećnike o poskupljenju, već su roditelji bili neugodno iznenađeni pročitavši obavijest na oglasnoj ploči Vrtića, ističe Buljubašić. Načelnik Općine Raša, Josip Knapić kazao je kako je i sam bio iznenađen poskupljenjem, no Općina Raša nema utjecaja kod donošenja odluke jer ne participira u vlasništvu Ustanove.

I na prošloj je sjednici izdvojio kako bi Općina Raša trebala imati udjela u vlasništvu Dječjeg vrtića, kao što je slučaj s Komunalnim poduzećem ili Vodovodom. Na taj bi način imali veće obveze, ali i prava. Vijećnik Danijel Fonović upozorio je na derutni krov Društvenog doma u Koromačnu. Knapić je napomenuo kako je svjestan situacije u Koromačnu. Trošak sanacije krova procijenjen je na 80 tisuća kuna. Svojevremeno tvrtka Holcim obvezala se sanirati krov, no sada niti ne odgovaraju na pozive, veli Knapić. Tvornica godinama eksploatira dobro Općine Raša, a za to plaćaju minimalnu naknadu, odnosno obrali su vrhnje, a nisu Koromačnu dali ono što mu treba, slikovito opisuje Knapić.

Za sanacijom vapi i zgrada Pošte i Liječničke ambulante, no ni tu ne ulažu. Kanpić je zaključio kako će i dalje ustrajati na sastanku sa čelnim ljudima tvornice Holcim. 

 

 

sjednica dječji vrtić pino knapić općina raša vijećnici