Vijećnici Svete Nedelje izglasali pororačun za iduću godinu težak 19 milijuna kuna

Vijećnici Svete Nedelje izglasali pororačun za iduću godinu težak 19 milijuna kuna

16.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnici Općine Sveta Nedelja jednoglasno su na preksinoćnjoj sjednici prihvatili  proračun za iduću godinu u visini od 19.185.750 kuna. Rashodi će pak iznositi 18.737.360 kuna. Predviđenim većim prihodima iduće se godine planira pokriti manjak iz prethodnih godina.

 

Najveći prihodi u visini od 6 milijuna kuna su planirani prihodi od pomoći iz inozemstva, odnosno kapitalne pomoći iz državnog i županijskog proračuna za izgradnju dječjeg vrtića, tekuće pomoći izravnavanja za decentralizirane funkcije te kapitalne pomoći iz državnog proračuna temeljem prijenosa EU sredstava za asfaltiranje cesta i izgradnju dječjeg vrtića.

Nezavisnog vijećnika s liste Srećka Mohorovića Enca Mohorovića zanimalo je zbog čega u proračunu nije predviđena stavka za opremanje Poduzetničke zone, koja bi po njegovim riječima doprinijela smanjenju nezaposlenosti. Ustvrdio je i kako bi se mogla izgubiti i građevinska dozvola, pa bi se cijeli postupak mogao vratiti na početak.  Načelnik Gianvlado Klarić veli da nije problem u građevinskoj dozvoli: (ton – Gianvlado Klarić). Kazao je i kako je potrebno napraviti: (ton – Gianvlado Klarić 1). Poduzetnička zona se, podsjetio je načelnik Klarić: (ton – Gianvlado Klarić 2).

Općina Sveta Nedelja u proračunu je  za gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture predvidjela 5,7 milijuna kuna, a najveći kapitalni objekt je izgradnja dječjeg vrtića u Nedešćini u koji će se utrošiti 4,1 milijun kuna. Općina će i dalje ulagati u asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, izgradnju dječjih igrališta, a uredit će se i malonogometno igralište u Nedešćini.

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

općina sveta nedelja proračun općinsko vijeće gianvlado karlić