Vijećnici Općine Raša zadovoljni Prijedlogom Proračuna za 2011. godinu, Marčelo Tenčić razriješen svih dužnosti

Vijećnici Općine Raša zadovoljni Prijedlogom Proračuna za 2011. godinu, Marčelo Tenčić razriješen svih dužnosti

30.11.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Raša vijećnici su raspravljali o Prijedlogu Proračuna za 2011. godinu. Ujedno je to prvi puta u općinskoj praksi da je vijećnicima prezentirano I. čitanje proračuna. U odnosu na ovogodišnji, Proračun je umanjen za 2,9 milijuna kuna, odnosno Prijedlog Proračuna za 2011. godinu iznosi 13,8. milijuna kuna. Općina Raša u idućoj godini nastojat će postići uštede na plaćama zaposlenika koje se umanjuju za 10%, reprezentaciji koja je prepolovljena te sitnim uštedama na kontu kulture i kod nabavke sadnica.

 

Vijećnik Atilio Paliska kazao je kako ga veseli da ove godine o proračunu raspravljaju već krajem mjeseca studenog, dok se lani o proračunu raspravljalo 28. prosinca. Komentirao je kako se ovim proračunom Općina spustila na zemlju. No upozorio je kako se trebaju aktivno uključiti u realizaciju te u tom slučaju vjeruje u realizaciju od 90 do 95%. Mladen Lazarić napomenuo je kako se klub IDS-SDP više puta sastao prilikom sastavljanja Prijedloga Proračuna za 2011. godinu te je uvjeren u dobru realizaciju. Par opaski imao je vijećnik Zuhdija Buljubašić koji će ih predati u obliku amandmana. Predsjednica Općinskog vijeća, Glorija Paliska Bolterstein kazala je da pozdravlja Proračun iz dva razloga. Radi toga što ide u smjeru koji su si zacrtali, odnosno u smjeru štednje te je naglasak stavljen na rješavanje infrastrukturnih projekata, posebice vodoopskrbe. Nastavila je kako je vidljivo da je akcent stavljen na prihodovnu stranu. Dogovorena je mjesečna kontrola rashoda, posebice revizija ugovora o telefoniji i ugovora o održavanju softvera. Amandmani na Prijedlog Proračuna mogu se dostaviti do četvrtka 2. prosinca do 12:00 sati.

 

Na istoj je sjednici bivši predsjednik Vijeća, potom vijećnik Marčelo Tenčić razriješen dužnosti člana Odbora za komunalne poslove te dužnosti predsjednika Odbora za sigurnost prometa. Novim članom na obje funkcije imenovan je Željko Zahtila, vijećnik IDS-a. Odbor za komunalne poslove čine Mladen Lazarić-predsjednik te članovi Sandi Miletić, Klaudio Blažina, Eler Dobrić i novoimenovani Željko Zahtila.

U Odbor za sigurnost prometa odabran je Zahtila za predsjednika te članovi Nikola Lazić, Ahmet Kavgić, Zekerija Pozderović i Marijan Kožuh.

 

marčelo tenčić politika općinsko vijeće općina raša ahmet kavgić pino knapić ostavka proračun raša željko zahtila gloria paliska bolterstain ids