Vijećnici Općine Kršan: „Budućnost škole u Vozilićina nije u našim rukama!“

Vijećnici Općine Kršan: „Budućnost škole u Vozilićina nije u našim rukama!“

11.12.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Vijećnici Općine Kršan na posljednjoj su sjednici ponovno raspravljali o budućnosti Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, područno odjeljenje Vozilići. Naime vijeće je 29. srpnja 2009. godine donijelo Zaključak kojim se traži od strane Istarske županije, Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu pripajanje Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, područno odjeljenje Vozilići Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Čepić.

 

Načelnik općine, Valdi Runko izdvojio je kako se Općini nametnulo da donese Zaključak za školu koja nije u njihovoj ingerenciji. Mišljenja je da bi se o navedenom problemu trebala očitati Istarska županija i nadležno Ministarstvo.

 

Kazao je kako je Zaključak na Vijeću u srpnju donijet ishitreno, ali nikako sa lošim namjerama. Jednako tako kazao je kako je cijela situacija krivo interpretirana u Mjesnom odboru Plomin što je kulminiralo povećanim tenzijama na skupu mještana. Vijećnici su se složili kako Općinsko vijeće Općine Kršan nije nadležno za rješavanje problema te će na idućoj sjednici, kada pravna služba sastavi tekst, donijeti novi Zaključak kojim će se automatski van snage staviti Zaključak donijet u srpnju te cijeli slučaj prepuštaju nadležnim institucijama.

 

oš ivan goran kovačić čepić osnovna škola mirela vidak miro alilović