Vijeće Općine Pićan još u fazi popunjavanja

Vijeće Općine Pićan još u fazi popunjavanja

23.1.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Iako se već duže vrijeme u Pićnu i okolici očekuje sazivanje otvorene sjednice općinskog vijeća, od toga za sada neće biti ništa. Po informacijama od načelnika općine Ivana Frankovića, u općini Pićan je trenutno faza rješavanja problema nastalih podnošenjem ostavke predsjednika vijeća Livia Švića. Situacija se iz dana u dan mijenja, a jedino je za sada sigurno da bi sjednicu vijeća trebao sazvati sadašnji dopredsjednik Đani Karlić, jer je nakon ostavke Švića mora sazvati jedan od dopredsjednika.

Budući da Smoković od ostavke Benazića u poglavarstvu, ima «zaleđen» status potpredsjednika vijeća, dok se ne riješi može li Bernard Benazić ponovno biti vijećnik, a rješenje će dati Ured za državu upravu, Karlić je ostao jedini koji tu sjednicu može sazvati. No po riječima Frankovića, prva sjednica vijeća bit će ona standardna kako bi se upravo na toj sjednici vijeće popunilo, a tek nakon toga na red bi došla i javna sjednica.

Upravo zbog nastale situacije Franković moli mještane Pićanštine na strpljenje. Zanimljivo je i da bi umjesto Livia Švića u vijeće trebala ući Kristina Đurović, aktivistica Zelene Istre, koji bi sa položenom zakletvom odmah preuzela mjesto predsjednice Vijeća. Inače peticija protiv «Rockwoola» i sakupljanje potpisa i dalje traje, tako da je potrebna brojka za sazivanje otvorene sjednice vijeća uvelike prebačena.

Pićan Bernard Benazić općinsko vijeće sastav Ivan Franković