[VIDEO] Zbog sinjoćnjeg nevremena u jednom dijelu puknuo nasip na Raši

[VIDEO] Zbog sinjoćnjeg nevremena u jednom dijelu puknuo nasip na Raši

3.2.2019. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom zahvatilo je u subotu navečer istočni dio Istre, naročito Labinštinu i Pulu. U samo 24 sata palo i do 50 posto više oborina od količine koju valja očekivati u cijelom mjesecu. Rijeka Raša se izlila u dolinu, a na jednom je mjestu puknuo nasip.


Uslijed velikih količina oborina noćas se djelomično zaštopala Pazinska jama, stoga je došlo do velike poplave.

Nakon što je sinoć voda došla do mosta Sv. Jožefa, jutros je most u potpunosti poplavljen. Kako je za Istramet izvijestila speleologinja Saša Alex, voda je bila visoka čak 50 metara.

Nabujala je i Raša te Mirna, ali vodostaji su jutros u opadanju. Nakon sinoćnjih 614 cm, jutros je vodostaj Raše 362 cm.

Prema podacima istarskog meteo portala Istramet, do 22 sata meteorološke postaje na jugu istarskog poluotoku zabilježile su obilnu količinu kišu, a na području rta Kamenjak u Premnturi zabilježeno je 61 mm kiše, u Medulinu 55 mm, Pomeru 53 mm a obilna kiša pada i u Puli gdje je izmjereno 47 mm kiše.

Na Labinštini su pale još obilnije količine tako da meteorološka postaja u Juranima bilježi čak 105 mm kiše. Zbog kvara na trafostanici, tijekom večeri je dio općine Svetvinčenat bio bez struje.


Još fotografija sa izvora ovdje

Autor: Vlatka Polšak Palatinuš
poplavamnasip rijeka raša raša most raša puknuće nasipa