VIDEO: U Labinu održana peta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi - Sabina Osmić prvi put darivala krv

VIDEO: U Labinu održana peta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi - Sabina Osmić prvi put darivala krv

27.5.2017. // TV Istra // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Labinu je jučer održana peta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U suradnji s Kliničkim zavodom za transfuziologiju KBC-a Rijeka prikupljale su se sve krvne grupe, a posebna je pozornost bila usmjerena na A-, A+ i AB- krvne grupe.

 

Mnogobrojni građani Labinštine od samog su jutra ispunili prostorije SŠ Mate Blažine gdje se održavalo dobrovoljno darivanje. Uz dobru volju, donator prvotno mora proći niz pretraga, a sve započinje testiranjem hemoglobina u krvi. U slučaju kada se ustanovi da osoba ima dovoljno željeza u krvi, ona se upućuje na liječnički pregled. Prije pregleda zahtjeva se ispunjavanje obrasca u kojemu se od donatora krvi prije svega očekuje iskrenost. Tek kada su zadovoljili sve uvijete poput dobrog krvnog tlaka i izostanka bolesti u zadnjih nekoliko mjeseci, donatori mogu darivati krv. Posrednik između njih i medicine od samih je početaka Crveni križ.

 

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u petak, 26. svibnja, pristupilo je 90 darivatelja, a krv je darivalo njih 75.

Prvi put u životu krv je darivala Omić Sabina na čemu joj iskreno čestitamo.

Sljedeća akcija se planira 30. lipnja u Labinu i Koromačnu, a želja je do kraja godine prikupiti 720 doza krvi, što ne bi trebao biti problem s obzirom na to da su odazivi na akcije dobri, a neprestalno se javljaju i novi donatori. Više doznajte u video prilogu:https://vimeo.com/219120309

 

akcija darivanja krvi krv humanost crveni križ labin crveni križ život