VIDEO: Soul Display snimili spot za pjesmu Pictures

VIDEO: Soul Display snimili spot za pjesmu Pictures

29.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Mladi labinski bend Soul Display snimio je spot za novu pjesmu Pictures.

Pjesma je snimljena u kvalitetnom studiju STEP SOUND Labin uz veliku pomoć te uz dobronamjerne i zrele savjete vlasnika i prijatelja Edi Stepčića, a basist Sanel je uložio mnogo truda u rafiniranje snimke, miksanje i njezino produciranje.

Što se tiče spota za pjesmu, bili su svjesni da su njihovi kapaciteti ograničeni te da je budžet nedovoljan za nekakvu razvijenu radnju koja bi pratila spot, iako je takvih ideja bilo jako mnogo – od manekenske piste do letenja avionom. Stoga su došli na ideju da bi pjesmu trebalo predočiti kroz njih same, uz nekoliko zanimljivih scena koje bi razbile monotoniju ‘benda koji samo svira’. Htjeli su prenijeti poruku prolaznosti koju pjesma sama nosi (iako postoji skrivena alternativna misao u pjesmi, koja neka i ostane skrivena).

Tako su npr došli na ideju umetanja slide showa fotografija iz naših djetinjstava koji se zatim pretvaraju u ‘današnje nas’. Glavna misao ovdje je ustvari ne prolaznost, već i čovjekov gubitak iskrenosti, nevinosti i time gubitak vlastite slobode kroz starenje.

Prostor u kojem je snimana većina spota je staro rudarsko kupatilo u Labinu. Prostor im se činio idealan jer je vrlo prostran, a mračan. Tu su mogli napraviti dobru igru sa svjetlom, a stavljanjem svijeća u pozadinu (mnogo mnogo svijeća) dočarati veličinu prostora.

- Sve ovo, kao što smo rekli na početku, nije bilo dugo i koncentrirano promišljano. Ideje su nam dolazile na pamet u žaru i ushićenosti, i osjećali smo ‘da je to to’. Također, presudna je bila i energija i ideje koje su prilikom snimanja i kasnije kompiliranja snimljenog uložili i dvoje kreativaca i velikih prijatelja iz studia LEVEL52, Rajan Milošević i Goran Naćinović. Bez njih ne bismo uspjeli napraviti ovako nešto kvalitetno i zauvijek smo im zahvalni. Također smo zahvalni i prije spomenutom prijatelju Ediu Stepčiću iz STEP SOUNDA koji nam je ustupio i rasvjetnu opremu, kažu u Soul Displayu.

Iz benda se nadaju da će se ova dobra energija koju su oni proživjeli kroz snimanje spota odraziti i na gledatelje (slušatelje)

 


 

soul display level 52 glazbeni spot glazba muzika