Velika nezavisna scena malog rudarskog grada - CD Kompilacija `Labinska scena Vol.1` predstavlja 15 autorskih bendova i izvođača

Velika nezavisna scena malog rudarskog grada - CD Kompilacija `Labinska scena Vol.1` predstavlja 15 autorskih bendova i izvođača

23.2.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Kada nezavisna scena jednog grada okupi petnaest aktivnih autorskih bendova i izvođača, gdje svi imaju svježu studijsku snimku i redovno sviraju uživo, to je i u kontekstu većih hrvatskih gradova značajan podatak. Ako pak znamo da se to dogodilo u malom gradu od svega desetak tisuća stanovnika, ako znamo da je ta scena sama posložila i izdala kompilaciju te organizirala promotivni koncert, kad tome dodamo podatak da su to učinili bez ičije financijske potpore, kao složna zajednica sastavljena od metalaca, hard i indie rockera, hip-hopera, bluesera, kantautora iethno izvođača - tada znamo da se dogodilo nešto nesvakidašnje.

 

Kompilacija "Labinska scena Vol.1" koja je izišla krajem 2014. godine predstavlja jedinstveni spomenik vremena, razglednicu najplodnije godine u glazbenom stvaralaštvu Labina, bivšeg rudarskog gradića na istoku Istre. Među čak petnaest aktivnih autorskih bendova raznolikih žanrova njih čak pet je u 2014. izdalo album ili EP, uglavnom za (također labinskog) nezavisnog izdavača OSA Media. Kompilacija je na dan izlaska (1.11.2014.) koncertno promovirana, nastupom 11 izvođača u kultnom labinskom klubu "Lamparna", a cijeli je event zabilježen kamerama i predstavljen u 7-minutnom videu " Ovo je Labin!", koji je dostupan na Youtube servisu, na dolje priloženom linku.

 

 

 

 

Sama kompilacija "Labinska scena Vol.1" dostupna je kao CD izdanje i kao free MP3 download na Bandcamp stranici izdavača OSA Media.

 

http://osamedia.bandcamp.com/releases

 

Ambicija ove glazbene zajednice je nastaviti s aktivnom promocijom bogate nezavisne glazbene scene Labina, a prvi je korak koncertna promocija po Hrvatskoj. Najavljeni su sljedeći datumi:

 

10.04. Pula, Rock Caffe

17.04. Rijeka, Palach

27.06. Novigrad, Parkfest

 

Uz njih, u planu je i veliko predstavljanje Labinske scene u Zagrebu, na početku jesenske koncertne sezone 2015.

 

 

PR

 

 


labinska scena kuc lamparna elyn porter alternativa glazba cd kompilacija