Veleposlanik Švicarske i župan Flego u posjeti Holcimu

Veleposlanik Švicarske i župan Flego u posjeti Holcimu

17.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Veleposlanik Švicarske Stefan Estermann, te župan Istarske županije Valter Flego, susreli su se danas u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu, najvećoj švicarskoj investiciji u Hrvatskoj.

Privatizacija Holcimove tvornice cementa u Koromačnu još uvijek se spominje kao primjer uspješne privatizacije. Osim toga, zbog primjene visokih standarda poslovanja Holcim Grupe poslovanje u Hrvatskoj zaslužuje i epitet švicarska kvaliteta. Stoga je veleposlanik Švicarske želio posjetiti tvornicu, najveću švicarsku investiciju u Hrvatskoj, te susresti se sa županom kako bi zajedno pronašli nove mogućnosti za poticanje gospodarstva u Istri.

Na početku sastanka, Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj, predstavio im je trenutnu situaciju u sektoru graditeljstva u Hrvatskoj, te izuzetne rezultate koje je Holcim postigao prošle godine i poboljšao poslovanje za 34,7 milijuna kn. Naglasak je stavio na Centar za inovacije i projekte, kao ključnu promjenu, kojom Holcim otvara mogućnost stvaranja novih prihoda kroz inovativne proizvode i usluge.

 

 

holcim flego koromačno gospodarstvo alen šišinački reklama