Većina maturanata labinske Srednje škole upisala je najželjeniji studij

Većina maturanata labinske Srednje škole upisala je najželjeniji studij

24.7.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od ukupno 100 učenika naše škole,  koji su stekli pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i prijavili ispite,  njih 95 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 5 učenika bilo neuspješno iz jednog ispita.

Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 91 ih je upisalo neki od studijskih programa dok se četiri  učenika nisu upisala  u ljetnom roku. Ti se učenici mogu  prijaviti u jesenskom roku na neki od  studijskih programa na kojima je ostalo  slobodnih mjesta.

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno 52 različita  studijska  programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu , Veleučilištu u Rijeci i Karlovcu te na Veleučilištu VERN i Zagrebačkoj  školi ekonomije i managementa.

Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 77 %  naših učenika upisalo studijske programe koji su bili na prvom mjestu njihove prioritetne liste, 13 % je onih kojima je to bio drugi izbor te 3 % onih kojima je to bio treći izbor.   Samo je 7 % učenika upisalo studijski program koji je na njihovoj prioritetnoj listi bio pozicioniran na 4. 6. i 8. mjestu.


(Tekst: Čeda Perko, ispitna koordinatorica)

Preuzimanje:

Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf

 

ssmb.hr

 

obrazovanje srednja škola studij