VEČERNJI-PRVA HMNL / VRGORAC: MNK Vrgorac-MNK Potpićan 98. 1:5 (0:1)

VEČERNJI-PRVA HMNL / VRGORAC: MNK Vrgorac-MNK Potpićan 98. 1:5 (0:1)

18.4.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Igrači Potpićna 98. održali su sat malog nogometa u makarskom zaleđu. Večeras su u Vrgorcu u briljantnoj partiji svladali istoimenog domaćina te im se tako revanširali za labinski poraz a usput osigurali treću startnu poziciju za play-off. Domaći su uz pomoć bučnih navijača pokušali sve jer je i njima pobjeda značila treću poziciju no naišli su na, za klasu, boljeg suparnika i pomoći nije bilo.

.

Prvu prigodu na utakmici imali su gosti u petoj minuti ali je udarac Patrika Drndića završio u vratnici. Samo dvije minute kasnije Keven Drndić se našao u idealnoj prigodi ali ni on nije bio priseban. Nastavlja se s obostrano otvorenom igrom sa po dvije-tri neiskorištene (polu)prigode s obje strane. A onda Patrik Drndić u desetoj minuti dovodi goste do minimalne prednosti. Nakon postignutog gola Potpićanci se lagano povlače što domaći koriste za opću ofenzivu pa goste u nekoliko navrata do isteka prvog dijela spašava raspoloženi Funčić.

.

Nakon obostrano oprezne igre na početku nastavka domaći ipak preuzimaju malo više rizika i to ime se osvećuje već u dvadeset četvrtoj minuti kada Patrik Drndić idealno upošljava Lalića a ovaj rutinski trese domaću mrežu. Samo tri minute nakon toga Potpićanci odlaze na tri gola uzmaka. Patrik Drndić je sve sam napravio, u solo prodoru je ispremještao domaću obranu i onda efektno poentirao. Nakon visokog vodstva ponavlja se scenarij s kraja prvog dijela kad gosti prepuštaju inicijativu domaćim i oslanjaju se na večeras izvanrednog Funčića. Potpićanska hobotnica je samo u rasponu od dvadeset osme do trideset druge minute obranio najmanje pet teških udaraca te ih održao u visokom vodstvu. No u trideset drugoj minuti Funčić je ipak morao po loptu u svoju mrežu, smanjio je Maid Ramić i vratio kakvu-takvu nadu domaćih u obrat. No već u narednoj minuti Hoxha sjajnom minijaturom „spušta“ domaće na zemlju a goste odvodi na nedostižnih 1:4. Pet minuta prije kraja, nakon što Vrgorac igra bez vratara, a s igračem više u polju, Funčić maestralnim udarcem, s gola na gol, povećava gostujuću prednost na konačnih 1:5.

 

LabinSport

MNK Potpićan 98 mali nogomet potpićan patrik drndić IHMNL