VEČERNJI PRVA HMNL/LABIN: MNK Potpićan 98.-MNK Novi Marof 6:2 (4:1)

VEČERNJI PRVA HMNL/LABIN: MNK Potpićan 98.-MNK Novi Marof 6:2 (4:1)

28.3.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Kao što se i očekivalo malonogometaši Potpićna 98. lako su došli do svoje jedanaeste ovosezonske pobjede. Gosti solidni ali je razlika u kvaliteti ipak bila preveliki uteg na vagi domaće momčadi. Presudila je bolja realizacija Potpićanaca ali važna karika je bio i odlični Funčić. Stekao se dojam kako su domaći igrali koliko im je bilo potrebno da se ne ugrožava njihovo vodstvo. Iako je prije susreta bio upitan nastup Hoxhe i Patrika Drndića obojica su nastupili a u prvom dijelu praktički i riješili pitanje pobjednika. Posebno je briljirao ovaj potonji.

.

PRVO POLUVRIJEME

Domaći su u susret ušli bez dva standardna prvotimca. Šimurina osjeća lakšu ozljedu pa mu je Peruško dao poštedu prije važnijih utakmica koje slijede dok je Novoselac odrađivao kaznu zbog tri žuta kartona.

  • 1:0 DRNDIĆ P. u 3. minuti

Dok se momčadi praktički još nisu dobro ni rasporedile na terenu domaći su došli do minimalne prednosti. Sve je sam riješio Patrik Drndić nakon maestralnog solo prodora.

  • 2:0 HOXHA u 4. minuti

Samo minut nakon što je doveo potpićansku momčad u vodstvo Patrik Drndić je asistirao za drugi njihov gol večeras. Realizator je bio Hoxha.

Slijedi serija neiskorištenih šutova. Laliću Škof odlično brani a Keven Drndić je neprecizan. Pokušava na drugoj strani Štorga ali se Funčić nije dao iznenaditi.

  • 3:0 DRNDIĆ P. – 8. minuta

A onda treći gol Potpićna a drugi Patrika Drndića večeras. Radusin ga je proigrao na devet metara a on lijevom nogom pospremio loptu iza Škofovih leđa. Gol za koji više zasluga ima gostujući vratar nego li potpićanski strijelac.

Škof se donekle izvadio četiri minute nakon „pacerskog“ gola i odlično obranio udarac Nurkića.

  • 4:0 DRNDIĆ P. – 15. minuta

No mreža vratara gostiju mirovala je još samo tri minute. Sijevnula je brza kontra domaćih, Lalić odlično pronalazi Patrika Drndića a ovaj već u petnaestoj minuti postiže hack-trik.

  • 4:1 MARTEDIĆ /autogol/ - 16. minuta

U narednoj minuti trese se i Funčićeva mreža. Na njegovu žalost, nije to bilo djelo gostiju već Martedića kojeg je jedna lopta upućena od Krasnićija pogodila u nogu, promijenila smjer, prevarila ga i zakoprcalase u njegovoj mreži.

Zadnje četiri minute slijedi taktičko nadmudrivanje u kojem domaći vješto čuvaju loptu i kradu dragocjeno vrijeme a gosti bez ideje kako ugroziti Funčića

.

DRUGO POLUVRIJEME

Nastavak donosi nešto agresivniju igru gostiju s više rizika.

4:2 TURKOVIĆ u 26. minuti

Epilog gostujuće inicijative bio je njihov drugi gol. Praktički sve je sam napravio Turković, odlično probio desni bok te s desetak metara precizno i jako pogodio Funčićevu mrežu.

5:2 LALIĆ u 26. minuti

Radost gostiju traje svega dvadesetak sekundi. Toliko je trebalo domaćim da izbore udarac iz kuta. Slijedi brzo izvođenje od strane Patrika Drndića, na loptu iskosa sa desetak metara natrčava Lalić i neobranjivo je šalje iza Škofovih leđa.

Nanovo se igra smiruje, Potpićanci uglavnom čuvaju loptu i pokušavaju izvući goste sa njihove polovine što im i uspijeva već nakon pet minuta.

  • 6:2 DRNDIĆ P. u 31. minuti

Bio je to potez utakmice a možda i cijele dosadašnje sezone. Hoxha dijagonalom preko cijelog terena pronalazi Patrika Drndića koji je "odapeo" u punom sprintu s nekih osam metara iskosa s desne strane. Bio je to parvi "torpedo", nešto što se u labinskoj dvorani još nije vidjelo. Lopta se naprosto zabila „dva milimetra“ ispod grede a „jedan i pol“ od vratnice, klasična „devedesetka“. Opći je dojam da se u tom kutu dugo vremena neće uloviti paučina.

Nakon ovog gola kod gostiju se osjetila mala konfuzija u igri ali ih spašava vratar Škof koji odlično zaustavlja dva udaraca domaćih rezervista. Najprije je udarac isprobao Bojkić u trideset trećoj a potom i Nurkić dvije minute kasnije.

Do kraja igra uglavnom na sredini terena, gosti demoralizirani a domaći zadovoljni zbog visokog vodstva. I jedni i drugi jedva čekali završnu sirenu.

 

LabinSport

Potpićan 98 mali nogomet I večernji HMNL prva hrvatska malonogometna liga sport Patrik Drndić Dalibor Radusin MNK Novi marof MNK Potpićan 98