VEČERNJI I HMNL/SESVETE: MNK Uspinjača-MNK Potpićan 98. 2:5 (1:2)

VEČERNJI I HMNL/SESVETE: MNK Uspinjača-MNK Potpićan 98. 2:5 (1:2)

18.2.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Malonogometaši Potpićna 98. došli su do značajne gostujuće pobjede protiv jedne od najneugodnijih momčadi, zagrebačke Uspinjače. Danas su u Sesvetama funkcionirale gotovo sve potpićanske linije a da je bilo samo malo više koncentracije pobjeda gostiju mogla je biti još uvjerljivija. Domaći su jedino uspjeli povesti i to dok se igrači obiju momčad praktički još nisu niti rasporedili po terenu. No to goste nije obezglavilo, nastavili su u svom ritmu permanentno vršeći pritisak prema vrataru Uspinjače, sustavno slamajući njihov žilavi otpor.

..

Vodstvo domaćih plod je nepažnje gostiju u proigravanja. Penava je presjekao jednu loptu i već u drugoj minuti zatresao mrežu Funčića. Samo minut kasnije Patrik Drndića u izglednoj poziciji pronalazi Lalića a ovaj preciznim udarcem poravnava. Isti igrač odlučuje o pobjedniku prvog dijela susreta. Keven Drndić ga je idealno pronašao na lijevoj strani a on, jednako jakim kao i preciznim udarcem, pogodio suprotnu „malu mrežicu“ vratara domaće momčadi.

.

Pobjednik je praktički bio poznat već u sedmoj minuti nastavka. Najprije je minut prije toga Hoxha presjekao jednu loptu te je idealno proslijedio do Kevena Drndića a ovaj je, kad se našao „oči u oči“ s domaćim vratarom, rutinski pospremio u njegovu mrežu za 1:3. Domaći kreću na „sve ili ništa“ a ovo potonje ih snalazi u roku „odmah“. U jeku njihove inicijative sijevnula je polu kontra gostiju u kojoj je Patrik Drndić idealno pronašao Šimurinu a ovaj iskaza svoju reprezentativnu klasu, maestralno pospremivši loptu u domaću mrežu za tri gola uzmaka potpićanske momčadi. Dok su se gosti još radovali golu odluke Penava koristi konfuziju u njihovoj obrani, po drugi put večeras poentirta i vraća domaćinu malu, kakvu-takvu, nadu u obrat. No sve dvojbe rješava Patrik Drndić osma minuta prije kraja. Radusin je probio lijevi bok domaćih, odlično zavrnuo u sredinu a mlađi Drndić s desetak metara, malo iskosa s desne strane, „poderao“ mrežu Uspinjače i stavio točku na „i“.

.

U potpićanskim redovima večeras nije bilo slabog pojedinca. U zadnje četiri minute, kad su domaći iz igre izvadili vratara, istaknu se i Funčić s dvije obrane u situaciji kad su već svi vidjeli loptu u njegovoj mreži. Sve u svemu kapitalni trobod Potpićanaca za njihov ponovni povratak u vrh prvenstven ljestvice prije dvije domaće utakmice koje slijede protiv Ptrinjčice i Torcide.

 

LabinSport

MNK Potpićan 98 Potpićan 98 mali nogomet I večernji HMNL prva hrvatska malonogometna liga sport Patrik Drndić MNK Petrinjčica fatos hoxha