VEČERNJI I HMNL/LABIN: MNK Potpićan 98.- MNK Petrinjčica 5:0 (1:0), Petarda za rođendan

VEČERNJI I HMNL/LABIN: MNK Potpićan 98.- MNK Petrinjčica 5:0 (1:0), Petarda za rođendan

21.2.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Malonogometaši Potpićna 98. odigrali su odličnu utakmicu protiv borbene momčadi iz Petrinje. Nakon dosta tvrdog i neizvjesnog prvog dijela u kojem su gosti čak i prijetili Fuinčiću ali ga ipak minimalno izgubili u nastavku je ipak procurilo u Kovačevićevu mrežu. Posebno je večeras, na svoj dvadeset osmi rođendan, bio raspoložen Patrik Drndić. Dvije asistencije i dva gola označila su ga u trostrukog slavljenika. Uz rođendan i tri boda slavio je i ulozi najboljeg igrača večerašnje utakmice.

..

PRVO POLUVRIJEME

Prva ozbiljnija prijetnja prema vratarima bila je bomba Hoxhe u četvrtoj minuti no desna je vranica spasila Petrinjce. Dvadesetak sekundi nakon toga Patrik Drndić je u izglednoj poziciji za šut ali nema promjene rezultata.

  • 1:0 DRNDIĆ P. u 5. minuti

Potpićanci ipak već u narednom napadu dolaze do minimalnog vodstva. Odlično je pogodio Patrik Drndić a desetak metar iskosa s desne strane.

Prijete gosti ali bez konkretnog učinka a Bojkić u sedmoj minuti uzvraća. Probio je desnu stranu petrinjske momčadi, odlično „odapeo“ pod samu gredu ali je Vedran Kovačević izvanrednom intervencijom spasio goste od nove lopte u njihovoj mreži.

Javornik u dvanaestoj minuti ima idealnu prigodu. Izbio je sam „oči u oči“ s Funčićem ali ga je domaći vratar nadmudrio i sačuvao Potpićancima minimalnu prednost.

Jedino još vrijedno spomena do isteka prvog dijela bila je prigoda Radusina minut prije kraja. No njegov udarac nije iznenadio spremnog Kovačevića.

.

DRUGO POLUVRIJEME

Već u drugoj minuti nastavka Lalić odlično šutira a Kovačević još bolje brani. Lopta se ponovno odbija na nogu bosansko-hercegovačkog reprezentativca no on sa desetak metara promašuje prazan gola. Gosti nakon toga u dva navrata opasno prijete ali Funčić je nesavladiv.

Nanovo Lovreković u dvadeset petoj minuti ima idealnu prigodu za poravnanje. No Funčić se pokazao kao specijalac za situacije „oči u oči“.

  • 2:0 DRNDIĆ K. u 28. minuti

U eri pune inicijative gostiju Patrik Drndić krade jednu loptu i idealno upošljava barata Kevena koji se maestralno oslobađa svog čuvara i lijevom nogom pogađa samo „rašlje“ petrinjskih vrata.

Već u slijedećem napadu nova minijatura Kevena Drndića, odličan šut, lopta od se od desne odbija u lijevu vratnicu a od nje prema Novoselcu koji kasni djelić sekunde.

  • 3:0 NOVOSELAC u 30. minuti

Već u slijedećm potpićanskom napadu Novoselac ipak trese Kovačevićevu mrežu. Bila je to kruna njegovog idealno odigranog duplog pasa sa Hoxhom.

  • 4:0 DRNDIĆ P. u 32. minuti

Dvije minute nakon toga drugi gol Patrika Drndića večeras, neobranjivim udarcem iskosa s lijeve strane na dodavanje Lalića.

  • 5:0 LALIĆ u 33. minuti

Već naredna minuta donosi i Lalićev gol. Funčić je idealno preko cijelog terena proigrao Hoxhu a ovaj još bolje umirio loptu i pronašao Lalića pred praznom gostujućom mrežom.

Pet minuta prije kraja umjesto Funčića ulazi Didović i već u prvom napadu izvanrednom intervencijom spašava potpićansku mrežu.

Do kraja domaći igraju dosta opušteno pa diodović to koristi da pokaže svoj. Čini se, nesporni vratarski potencijal.

Pobjeda domaćih više nego zaslužena. Iako su i oni imali nekoliko izglednih prigoda za gol gosti u konačnici ipak moraju biti zadovoljni što labin napuštaju samo s pet golova u svojoj mreži.

 

LabinSport

MNK Potpićan 98 Potpićan 98 mali nogomet I večernji HMNL prva hrvatska malonogometna liga sport Patrik Drndić MNK Petrinjčica Dalibor Radusin