Večeras 3. Susret klapa Labin 2009 - predstavljanje klapa Motovun i Kampanel

Večeras 3. Susret klapa Labin 2009 - predstavljanje klapa Motovun i Kampanel

18.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Muška klapa Motovun osnovana je 28. kolovoza 2003. godine na inicjativu nekoliko zaljubljenika u klapsku pjesmu i od samog početka djelovanja pod umjetničkim je vodstvom Aide Vidan. Svojim radom klapa promiče klasičnu, ali i novokomponiranu klapsku pjesmu, dalmatinskog i primorskog podneblja, pjesme duhovnog karaktera, a uglazbenim planovima klape važno mjesto zauzima i razvoj tradicionalne istarske pjesme na klapski način.

Iako je klapa Motovun relativno mlada klapa bez velikog pjevčkog iskustva, svojim je radom, entuzijazmom i ljubavlju prema klapskoj pjesmi uspjela postići zadani cilj i tako oplemenila istarsku klapsku scenu na kojoj se nalazi već nekoliko kvalitetnih klapa. Pri tome posebna zasluga pripada Aidi Vidan koja je individualnim pristupom prema svakom pjevaču klape i napornim radom ubrzala razvoj kvalitete pjevača, a time i kvalitetu same klape. Klapa Motovun je zbog svog zalaganja i doprinosa u kulturi grada Motovuna 8. kolovoza 2004. godine dobila povelju grada. Klapa je prisutna na svim značajnijim klapskim susretima u Istri kao što su: Festival istarskih klapa u Buzetu, smotra kalapa u Trvižu, smotra klapa u Marušićima, te na brojnim drugim nastupima od kojih bi izdvojili nastup za predsjednika kojeg smo u kolovozu 2004. godine u Motovunu ugostili pjesmom. Osim velike marljivosti i ozbiljnog pristupa radu, glavna je osobina klape Motovun i izuzetan prijateljski sklad između njenih članova.

 

www.klapamotovun.com

Klapa „Kampanel“

Odlaskom na studije u Zagreb Mate Gaćine Lele i Jerice Gracin Košte iz klape Kumpari nastaje nova klapa Kampanel (dobila ime iz dvi inspiracije, primoštenskog zvonika na vrhu poluotoka i Mate Gaćine koji je najviši u klapi (202 cm). Dolaskom ovih tada klapskih fanatika u ZG prihvate se potjere i za ostatkom članova pivača. Najteže je naći pravog prvog tenora. Mate je našao na svom Agronomskom fakultetu Vjeku Batistića prvo tenora i Antu Radasa basa a Jerica Gracin na Akademiji likovnih umjetnosti na Domagoja Kačana drugog tenora, Antu Guberinu baritona i pravnika Marka Tomičića drugog tenora. Ubrzo se dočulo da se klapa osniva u Studenskom domu Ante Starčević tkz. Dom na Šari pa se klapi pridružuju i Ivan Baletić bas i Neven Alujević bariton. U ovom sastavu klapa počinje s probama u drugom mjesecu 1996. godine.

Prvi veći nastup klape bila je Smotra Zagrebačkih klapa održana u Kino Dvorani Studentskog doma Stjepan Radić u organizaciji Lea Gracin predsjednika kluba studenata Splita. Nastupili smo tada s već renomiranim klapama. Klapa od tada piva svugdje a najviše u ženskim paviljonima Doma na Savi, na tulumima, u hodnicima doma, tramvajima, u kasnim satima hrvatskim dežurnim policajcima na Trgu Bana Jelačića, pivnicama, raznim promocijama diplomiranih studenata Agronomskog fakulteta, vinskim podrumima fakulteta i neznam ni ja di nismo sve pivali. Klapa je kroz mnoge godine doživljavala razne promjene ljudstva pa tako je došlo do novog sastava, mješovite klape tj.ženskog i muškog ljudstva koji zajedno pivaju.

 

www.kampanel.com

Popis izvođača koji će nastupiti 18.07.2009. godine sa početkom u 21.00 sat na starogradskom labinskom trgu:

Klapa „MASLINA“ – Šibenik,
Klapa „INTRADE“ – Zadar,
Klapa „ISKON“ – Split,
Klapa „KUMPANJI“ – Blato,
Klapa „KAMPANEL“ – Zagreb,
Klapa „MOTOVUN“ – Motovun.

 
Specijalni gosti: TEREZA KESOVIJA i GORAN KARAN.

Voditeljica programa: KORANA GVOZDIĆ.
Cijena karata za manifestaciju je slijedeća:

U pretprodaji – 80,00 kn stajanje, 120,00 kn sjedenje.
Na dan koncerta – 100,00 kn stajanje, 120,00 kn sjedenje.
Pretprodaja karata vrši se na slijedećim lokacijama:

MUSIC SHOP LINK, Rovinj
MUCH MUSIC SHOP, Poreč
CENTAR CD SHOP, Pula
FRIZERSKI SALON AS, Pazin
AGENCIJA VOZILA, Labin
CAFFE BAR SPIDER, Labin
PUČKO OTOVRENO UČILIŠTE, Labin
 
Za rezervaciju karata ili bilo kakvu dodatnu informaciju slobodno možete kontaktirati na telefon 052/853-333.
 

planet media goran karan susret klapa susret klapa labin 2009 agencija vozila nagradna igra klapa instrade