Važna obavijest Grada Labina za umirovljenike s međunarodnim mirovinama

Važna obavijest Grada Labina za umirovljenike s međunarodnim mirovinama

28.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Bliži se vrijeme uskršnjih blagdana, kada Grad Labin tradicionalno isplaćuje novčane dotacije umirovljenciima slabijeg imovinskog stanja, te poklon bonove korisnicima socijalnog programa i kućanicama starijima od 60 godina. Poseban status imaju umirovljenici koji primaju međuanrodne mirovine, no ukoliko zadovoljavaju određeni uvjet prihoda i oni će ostvariti pravo na uskrsnicu.

Grad Labin poziva sve umirovljenike koji primaju mirovinu po međunarodnim Ugovorima da dostave Potvrdu o visini isplaćene inozemne i hrvatske mirovine odnosno Potvrdu o visini dohotka i primitaka za 2021. godine izdane od Porezne uprave,  koje će se međusobno zbrojiti a sve prema srednjem tečaju HNB na dan potpisivanja Odluke o jednokratnoj pomoći povodom uskrsnih blagdana. Korisnici mirovina prema međunarodnim Ugovorima, bez obzira na iznos a čiji zbroj međunarodne i hrvatske mirovine ne prelazi 2.600,00 kuna, dobivaju dotaciju u visini od 200 kuna.

Također, pozivamo i ostale umirovljenike čija mirovina iznosi do 2.600,00 kuna da provjere da li se nalaze u evidenciji osoba koje ostvaruju navedeno pravo te domaćice koje su napunile 60 godina odnosno koje tu dob navršavaju sa 31.03.2022. da dostave svoje podatke, a sve zaključno sa 08.04.2022.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na 866842 ili na mail adresu iva.rl@labin.hr

uskršnji blagdani međunarodne mirovine