Vatrogasci noćas imali pune ruke posla

Vatrogasci noćas imali pune ruke posla

18.11.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Uslijed obilnih oborina koje su sinoć navečer pale i na Labinštini Javna vatrogasna postrojba Labin imala je pune ruke posla. U pet navrata intervenirali su na ispumpavanju vode iz kuća. O intervencijama govori zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Darko Vitasović: (ton – Darko Vitasović). A imali su i jednu dojavu o požaru: (ton – Darko Vitasović 1).

 

 

Poplave prijetile na mostu Pićan i Mostu Raši

Zbog većih oborina noćas je došlo i do porasta vodostaja slivova rijeka Raše – Boljunčice i Mirne – Dragonje. U gornjem toku rijeke Raše, na mostu Pićan u 1 sat uspostavljeno je bilo izvanredno stanje od poplava, u 4 sata proglašen je prekid izvanrednog stanja, u 4.15 sati prekid izvanredne obrane od poplava, a u 6.09 sati i prekid redovite obrane od poplava.

Od Đanluke Miletića iz labinske ispostave Hrvatskih voda saznajemo da na mostu Potpićan vodostaj u sat vremena digao za 3,5 metra i dosegao najvišu razinu od 611 centimetara. Na sreću, veli Miletić, nije došlo do izlijevanja rijeke iz korita niti prelijevanja ceste. U donjem toku rijeke Raše, na Most Raši, u 2 sata uspostavljena je redovita obrana od poplava, a u 3 sata uspostavljena je i izvanredna obrana od poplava, koja je ukinuta jutros nešto nakon 8 sati.

Najviša razina vodostaja iznosila je 185 centimetara. Na snazi ostaju redovne mjere obrane od poplava, no prema riječima Đanluke Miletića s obzirom da vodostaj i dalje pada, očekuje se da bi se uskoro, za sat – dva mogle ukinuti i redovne mjere obrane od poplava.

 

 

Link

 

 

 

 

vatrogasci most raša most pićan poplava voda kiša oborine đanluka miletić darko vitasović