VANDALIZAM U LABINU: OŠTEĆENO NAJMANJE 11 VOZILA, ŠTETA U STOTINAMA TISUĆA KUNA: Na automobilima probušene gume, razbijena stakla, oštećene karoserije…

VANDALIZAM U LABINU: OŠTEĆENO NAJMANJE 11 VOZILA, ŠTETA U STOTINAMA TISUĆA KUNA: Na automobilima probušene gume, razbijena stakla, oštećene karoserije…

30.12.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Čak 11 vozila oštećeno je tijekom noći s petka na subotu u Ulici Karla Kranjca u Labinu. Radi se o vozilima koja su bila parkirana na nogostupu i na parkiralištu, a na kojima je zasad nepoznati počinitelj, ili pak više njih, probušio gume, oštetio dijelove karoserije, razbio stakla… Nakon prve dvije dojave nešto prije 6 sati, zaredalo je još desetak prijava o šteti.
 

Labinska policija je obavila očevid te utvrdila da je oštećeno sedam vozila pulske registracije, dva s riječkim tablicama te po jedno vozilo s njemačkim i austrijskim registarskim oznakama. Na vozilima je probušeno čak 29 guma.

 

U obijesnom pohodu oštećena je Mazda 6 pulskih oznaka u vlasništvu jednog poduzeća s tog područja na kojem je netko kamenom razbio vjetrobransko staklo, oštetio krov i poklopac motora te probušio sve četiri gume.

 

Na Citroënu C2 pulskih oznaka u vlasništvu jedne ženske osobe razbijeno je staklo sa suvozačeve strane te su probušene dvije gume.

 

Na Passatu austrijskih oznaka u vlasništvu državljanina Bosne i Hercegovine također su probušene sve četiri gume, na Renault Transportu pulskih oznaka u vlasništvu jednog poduzeća oštećena su zadnja lijeva vrata i desni vezni lim te su probušene tri gume.

 

Na Alfi Romeo pulskih oznaka probušene su sve četiri gume, dok su na Citroënu Xsari riječkih oznaka i Chevroletu Aveu, također riječkih oznaka, probušene po dvije gume.

Na Peugeotu 407 i Chevroletu Cruseu pulskih oznaka vandali su probušili po jednu gumu, dok su na Mazdi 6 njemačkih oznaka i Renaultu Meganeu pulskih oznaka probušene po tri gume.

 

Policija poduzima sve ne bi li ušla u trag počinitelju ili počiniteljima, te poziva savjesne građane koji imaju korisne informacije da ih dojave policijskoj postaji na broj 192 ili pošalju informacije putem elektroničke pošte na e-mail adresu istarska@policija.hr. (M. SARDELIN, foto: Labin.com)

 

 

 

 

 

 

vandalizam oštećenje automobili kazneno djelo