Valter Glavičić novi predsjednik Turističkog vijeća te predsjednik Skupštine Turističke zajednice Grada Labina

Valter Glavičić novi predsjednik Turističkog vijeća te predsjednik Skupštine Turističke zajednice Grada Labina

5.7.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Jučer je u Labinu održana redovna sjednica Turističkog vijeća Grada Labina. Tijela Turističke zajednice Grada Labina su Skupština, Turističko vijeće, Nadzorni odbor i Predsjednik.  Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 152/08)  dužnost predsjednika turističke zajednice općine ili grada i županije obnaša općinski načelnik ili gradonačelnik, odnosno župan ovisno o jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave za područje koje je turistička zajednica osnovana.

Stoga, temeljem navedenog zakona na jučerašnjoj sjednici za novog predsjednika Skupštine Turističke zajednice Grada Labina te predsjednika Turističkog vijeća izabran je gradonačelnik Valter Glavičić. U svom obraćanju prisutnim članovima vijeća gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo rezultatima iskazanim u prošlom razdoblju. Izuzetno je zadovoljan svim ulaganjima ostvarenim u segmentu turizma do sada, a koji su značajno utjecali i na rezultate ostvarene u prvih šest mjeseci ove godine. Zaželio je svima uspješnu i kvalitetnu suradnju u daljnjem radu.

Turistička zajednica djeluje na temelju godišnjeg Programa rada i financijskog plana koje predlaže Turističko vijeće, a donosi Skupština. Prihodi se ostvaruju iz slijedećih izvora: boravišna pristojba, turistička članarina i ostalih izvora. Stručna služba Turističke zajednice je Turistički ured sa sjedištem u Labinu, koji obavlja stručne i administrativne poslove Turističke zajednice.

 

 

tz labin valter glavičić politika turizam