VALENTINOVO u OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin

VALENTINOVO u OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin

13.2.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U povodu obilježavanja Valentinova, 13.veljače u 11h, u školskoj je knjižnici  OŠ «Ivo Lola Ribar» Labin organizirana romantična priredba za učenike i učitelje  škole. Kroz poeziju, igrokaze, glumu, pjesme i zvuk gitare, učenici su istaknuli važnost ovog posebno važnog dana za sve zaljubljene. Cijela škola, a posebno knjižnica u kojoj je održana priredba, crvenila se od prekrasnih srca koja su izradili učenici naše škole, a poseban dašak romantike dale su upaljene svjećice.

 

Program je vodila učenica Barbara Vozila, a učenike- pjesnike je na gitari pratila Petra Tenčić. Cure iz literarne grupe su iznijele prekrasne ljubavne stihove i aforizme u srcima kojima su ukrasile ploču u knjižnici.  Pjevačice Mirea Franković i Inga Silić, učenice osmih razreda, «počastile» su sve prisutne izvedbama divnih ljubavnih pjesama.

 

Program su obogatili i igrokazi: «Zaljubitis» učenika produženog boravka i «Romeo i Julija» u izvedbi Nika Fonovića i Lane  Klobas iz sedmog razreda. Produženi boravak nas je svojom izvedbom od srca nasmijao, dok su nas naši Romeo i Julija raznježili svojom romantičnom izvedbom. Na kraju priredbe ravnatelju je darovano srce koje je izradila učenica Enđi Paliska. Valentinovska atmosfera je «zarazila» sve učenike  škole još prije početka nastave. Naime, osmašice su se pripremale za podjelu ljubavne pošte koju su učenici pisali cijeli tjedan za svoje simpatije, a u holu škole prikazivala se prezentacija o Valentinovu i prezentirala su se srca koja su izrađivali učenici viših razreda pod vodstvom učiteljice Jangele Sušac Budimir.

 

Ovaj događaj ne bi tako odlično prošao bez velikog truda svih učenika koji su sudjelovali u programu i njegovoj realizaciji, bez literarnih radova i igrokaza te izrađenih srca i prezentacija pod vodstvom učiteljica Marize Miletić i Jangele Sušac Budimir, igrokaza koji su pripremili učenici produženog boravka s učiteljicom Dijanom Brezac, nastupa naših solistica koje je uvježbala učiteljica Ankica Stepančić te knjižničarke Ivane Griparić Fable koja je pomogla u organizaciji i provedbi priredbe.

oš ivo lola ribar valentinovo