Valamar zaokružio investiciju u biciklističku infrastrukturu u Rapcu

 Valamar zaokružio investiciju u biciklističku infrastrukturu u Rapcu

6.5.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon što je od 2017. do danas u Rapcu izgradio jedan od vodećih biciklističkih centara u Hrvatskoj i uredio 30 km biciklističkih staza, Valamar je sada na prirodnom vidikovcu unutar Bike Parka Rabac uredio i odmorište za bicikliste i ljubitelje prirode. Kako se moglo čuti na prezentaciji investicija u Girandella Valamar Collection Resortu u Rapcu, Valamar je do sada u Bike Center Rabac i prateće sadržaje uložio više od 750 tisuća eura, od čega ulaganje uređenja 30 km biciklističkih staza unutar Bike Parka Rabac prelazi 400 tisuća eura, sve sukladno strategiji Valamara i TZ Labin Rabac za unaprjeđenje outdoor lifestyle turističke ponude.

„Drago nam je što smo za sve naše sugrađane - bicikliste, šetače, planinare te obitelji, realizirali dodatni sadržaj kroz vidikovac i vjerujem kako smo ovime na najljepši način zaokružili ulaganje u biciklističku infrastrukturu na području Rapca. Hvala Hrvatskim šumama i TZ Labin-Rabac jer je u zajedničkoj suradnji s njima ovaj lijepi projekt i ostvaren.“ , izjavio je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru.

Rabac je prepoznat kao vodeće odredište za ljubitelje biciklizma s ukupno 200 km biciklističkih staza na području Labinštine, unutar kojih se nalazi Bike Park Rabac. Biciklističke staze Bike Parka pogodne su za profesionalne bicikliste kao i za početnike, te su staze podijeljene ovisno o zahtjevnosti i težini. Također, na raspolaganju su i staze prilagođene obiteljima i djeci. Uređenje odmorišta za bicikliste i ljubitelje outdoor aktivnosti na prirodnom vidikovcu dodatno obogaćuje ponudu Bike Parka Rabac, te pruža priliku za odmor i fotografiranje prekrasnog krajolika.

„Izuzetno nam je drago što se nastavilo uređenje biciklističke infrastrukture, te smo kroz navedeni punkt dobili dodatni sadržaj na području naše destinacije. Turistička zajednica grada Labina kroz organizaciju šetnji i vođenih bicikllističkih tura nastoji približiti lokalnom stanovništvu ali i gostima staze koje se nalaze na našem području. Cilj je promovirati Labin i Rabac kao atraktivnu outdoor destinaciju. Zahvaljujemo se Valamaru na inicijativi i zajedničkoj suradnji.“, kazala je Astrid Glavičić, direktorica TZ Labin-Rabac.

Valamar je izgradnjom biciklističkog centra Rabac gostima i lokalnoj zajednici omogućio jedinstveni centar koji nudi usluge i sadržaje za sve vrste biciklista, kojima su na raspolaganju bike stručnjaci, profesionalni popravak svih vrsta bicikla, usluga prijevoza i najma visokokvalitetnih mehaničkih, električnih, MTB, cestovnih i trekking bicikala, te vođene ture. Razvoj destinacije Rabac jedna je od strateških inicijativa Valamara, a kroz uključenost i podršku lokalne zajednice Valamar aktivno sudjeluje i doprinosi kvaliteti života lokalnih zajednica.

„Cijeli ovaj projekt predstavlja jedinstveni primjer dobre prakse te izvrsne suradnje privatnog sektora, javnog sektora i lokalne zajednice, u zajedničkom cilju održivog razvoja i očuvanja najvrjednijeg resursa, a to je prekrasna priroda po kojoj je ovaj dio Istre poznat. Želim pozvati sve naše sugrađane da prošetaju ili se upute biciklom do vrha Standar, gdje se nalazi odmorište, što je ujedno i jedini način dolaska do ovog kutka netaknute prirode. Svi biciklistički sadržaji, staze i odmorište, otvoreni su svim sugrađanima i posjetiteljima naše Labinštine, a najbolji način je da se u to osobno uvjerite i doživite očuvanost prirodnih ljepota koje želimo sačuvati za generacije koje dolaze.“, zaključio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.


Kao najveći investitor u turizmu u Hrvatskoj, Valamar poseban fokus stavlja na ulaganja u turističku infrastrukturu, biciklističke staze, igrališta i plaže, različita kulturna i sportska destinacijska događanja te društveno odgovorne inicijative, kao i projekte usmjerene zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.


PR


valamar turizam investicije biciklizam