Stampar M - Stampar

Valamar Trail ispunio očekivanja

Valamar Trail ispunio očekivanja

6.10.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

U Rapcu je u subotu po prvi put održana utrka Valamar Trail, koja je okupila 268 natjecatelja iz 11 zemalja, Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije, Kanade, Rusije, Rumunjske i Švedske. Valamar Trail, ranning utrka, odnosno utrka trčanja u prirodi po označenim stazama, sastojala se od četiri različite utrke, različite težine, namijenjene svima, od vrhunskih trail trkača do rekreativaca.  Direktor utrke Andrea Trifoni: (ton – Andrea Trifoni).

Pobjednik najduže utrke na 73 kilometara bio je Marjan Zupančič iz Slovenije, drugi je na cilj stigao njegov sunarodnjak Toni Vencelj, a treći također Slovenac Petar Žnidarič.

U konkurenciji žena najbrže je 73 kilometara pretrčala Katja Kegl iz Slovenije, dok su drugo mjesto zauzela Jelena Brezak iz Hrvatske, a treće Asia Noacco iz Italije.

 

Na 53 kilometara najbolji je bio Slovenac Aleš Novak, drugo mjesto pripalo je Borku Zuganu iz Hrvatske, a treće Renatu Lešniku iz Slovenije. Mirjana Kmačić – Pellizer iz Rovinja bila je najbrža u ženskoj konkurenciji na 53 kilometara, dok je druga na cilj stigla Katja Drabež iz Slovenije, a treća Deana Škorić iz Hrvatske.

 

Stazu dugu 21 kilometar najbrže je istrčao Ivan Blečić iz Hrvatske. Drugi je na cilj stigao Klemen Matkovič iz Slovenije, a treći njegov sunarodnjak Marko Erhat. Istu stazu kod žena najbrže je savladala Tadeja Krušec iz Hrvatske, a natjecateljica iz Hrvatske Vanji Bojanić i Tei Ravnić pripalo je drugo i treće mjesto.

 

Na najkraćoj stazi dužine 13 kilometara pobijedio je Vanja Seršić iz Hrvatske, drugi je bio Goran Gocić također iz Hrvatske, dok je treća u ukupnom poretku na toj stazi na cilj stigla Meta Trampuž iz Slovenije. Treći u konkurenciji muškaraca na 13 kilometara bio je Bojan Radolović iz Hrvatske. Meta Trampuž pobijedila je u ženskoj konkurenciji, a iza nje plasirale su se Hrvatica Snježana Lorković i Talijanka Antonella Derin.

 

Natjecatelji su uživali u prekrasnim vidicima sa Oštrog, Skitače, Crne Punte, Standarda, ali i ulicama starog Labina i napuštenim selima diljem staze. Manifestacija je imala i popratni program o kojem Andrea Trifoni kaže: (ton – Andrea Trifoni 1). Organizatori utrke Valamar Trail bili su Sportsko rekreacijski klub Alba, Valamar hoteli i ljetovališta i Turistička zajednica Labin-Rabac.

 

Foto

 

 

valamar trail utrka trail utrka priroda andrea trifoni