Valamar stipendija za 13 učenika strukovnih zanimanja u Rapcu

Valamar stipendija za 13 učenika strukovnih zanimanja u Rapcu

23.9.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Turistička grupacija Valamar u školskoj godini 2008/09. stipendirat će 82 učenika ugostiteljsko-turističkih škola u destinacijama u kojima djeluje, u Poreču, Rapcu, Krku i Dubrovniku. Mjesečni iznos stipendije je tisuću kuna, a pola iznosa sufinancirat će država, konkretno Ministarstvo turizma, koje je u petak potpisalo sporazume s hotelijerskim tvrtkama o sufinanciranju stipendija za ukupno 400 učenika.

Kao najveća grupacija u Hrvatskoj, Valamar prednjači u broju stipendija. U Poreču će tako stipendirati 36 učenika, u Dubrovniku 29, u Rapcu 13 te u Krku četvero učenika koji se školuju za ugostiteljska zanimanja: kuhar, konobar, slastičar ili turističko-hotelijerski komercijalist.

Po uspješno završenom školovanju, grupacija Valamar će učeniku osigurati zaposlenje u trajanju jednakom vremenu trajanja stipendiranja. Nastavak suradnje, kao i svako daljnje napredovanje u karijeri, isključivo će ovisiti o želji i interesu učenika te njegovom zalaganju i ostvarenim rezultatima.

Prema riječima Gordane Fabris, direktorice ljudskih resursa u Valamaru, program stipendiranja učenika osmišljen je s ciljem poticanja mladih ljudi, da osim kvalitetnog obrazovanja u školi, očekuju i kvalitetno osmišljen program provođenja stručne prakse te zaposlenje po završetku školovanja.

„U grupaciji Valamar osmislili smo program provođenja stručne prakse učenika/stipendista tijekom kojeg će učenicima biti omogućeno učenje kroz praktičan rad, stjecanje dodatnih znanja i novih vještina za zanimanja za koja se školuju“, zaključila je Gordana Fabris.

 

Valamar.hr 

Valamar stipendije obrazovanje hoteli turizam zapošljavanje Gordana Fabris Rabac