Valamar Riviera podržala rad Boćarskog kluba Labin i Jedriličarskog kluba Kvarner

Valamar Riviera podržala rad Boćarskog kluba Labin i Jedriličarskog kluba Kvarner

28.12.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Valamar Riviera podržala je rad Boćarskog kluba Labin i Jedriličarskog kluba Kvarner koji svojim aktivnostima pridonose promicanju sporta u lokalnoj zajednici.

 

Boćarski klub Labin tako s uspjehom dovršava aktivnosti u 2018. godini s posebnim ponosom na žensku ekipu koja se pozicionirala pri vrhu ljestvice I. Hrvatske lige te na mušku ekipu koja je u natjecanju III. Hrvatske lige Zapad vodeća na tablici nakon jesenskog dijela natjecanja.

 

Ovaj klub ima mušku, žensku i juniorsku selekciju. U svom sastavu ima i dvije reprezentativke koje su aktualne prvakinje Europe u paru i treće u svijetu u paru. Juniorska ekipa se natječe u Hrvatskoj juniorskoj boćarskoj ligi gdje je ove godine zauzela sedmo mjesto. Boćarski sport tradicionalan je za mediteranska područja, amaterski je popularan među svim generacijama, a Boćarski klub Labin broji među svojim članovima predstavnike od osnovnoškolaca do pripadnika treće dobi. Odličnim sportskim rezultatima ovog kluba, sam sport se popularizirao među najmlađim članovima.

 

Jedriličarski klub Kvarner svojim aktivnostima i djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju sportskog i rekreativnog jedrenja, potiče sportsku i pomorsku kulturu te stvara uvjete za postizanje vrhunskih rezultata i razvitak jedrenja u dječjem uzrastu i mladeži. Klub je aktivan i na području eko akcija te podizanja svijesti o važnosti zaštite i očuvanja okoliša. U tu svrhu klub na godišnjoj razini organizira više akcija čišćenja plaža i okolnog područja.

 

„Naš klub je aktivan kroz 12 mjeseci. Postojimo od 1973. godine i kroz cijeli vijek imamo jako dobru suradnju s Valamarom. Klub radi u više pravaca te tako radimo s djecom nižih uzrasta kroz Školu jedrenja gdje ih učimo prvim koracima u jedrenju, ali ih nastojimo što bolje educirati o samom moru i važnosti očuvanja mora čistim.  Svake godine, više od desetljeća čistimo okoliš oko rabačkih plaža i uvala. Također godišnje organiziramo dvije do tri regate. Regatu Labinske Republike radimo zadnjih nekoliko godina u suradnju s Valamarom“, izjavio je predsjednik kluba Đulijano Kos.

 

Ovaj klub također brine i za svoje najstarije članove za koje organizira razna druženja i sudjelovanja na rekreativnim regatama kako bi se očuvala tradicija i smisao jedrenja u lokalnoj zajednici.

 

„Volimo Sport“ jedan je od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamara u okviru kojeg kroz izravnu organizaciju  ili sponzorstva podržava cijeli niz sportskih manifestacija koje pridonose razvoju destinacija te promociji sporta i aktivnog stila života.

reklama besplatna reklama bk labin jk kvarner financiranje valamar