Valamar i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije potpisali anex Kolektivnog ugovora

Valamar i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije potpisali anex Kolektivnog ugovora

26.11.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Uprava Društva Valamar Riviere i sindikat potpisali su jučer Anex Kolektivnom ugovoru kojim se plaće radnika od 1. studenog povećavaju za 1,5%, a od 1. lipnja 2015. godine za dodatnih 1,5%. Najniža osnovna plaća, za koeficijent 1 koja se množi pripadajućim koeficijentom, iznosit će 3.471,85 kuna. Iako je postotak povećanja plaće naizgled mali, u Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije izražavaju zadovoljstvo postignutim dogovorom.

Prije svega jer su zaokruženi pregovori za materijalna prava u 2014. godini, ali i dogovorena plaća za 2015. godinu, čime je Valamar Riviera postala prva kompanija u turističkoj djelatnosti koja je dogovorila povećanje plaća i za narednu godinu. Osim povećanje plaće, socijalni partneri su dogovorili i druga materijalna prava za 2014. godinu, a to je božićnica u iznosu od 1.300,00 kuna koju će svi zaposleni, ali i više od tisuću sezonskih radnika, dobiti 1. prosinca. Dogovorena je i isplata dara u naravi u visini neoporezivog iznosa (400,00 kuna), a radnicima koji ostvaruju pravo na poklon djetetu do 15. godine starosti, isplatit će se i 600,00 kuna po djetetu.

U listopadu je, u skladu s Kolektivnim ugovorom, radnicima isplaćen i regres za godišnji odmor u visini 52,00 kune po danu godišnjeg odmora, a s plaćom za srpanj i jednokratni dodatak na plaći u iznosu od 300,00 kuna. O potpisivanju anexa Kolektivnog ugovora predsjednica Odbora za turizam Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić kaže: (ton – Marina Cvitić).

Iako često u Sindikatau Istre, Kvarnera i Dalmacije naglašavamo da se od turizma ne može živjeti 12 mjeseci, ipak je to jedina gospodarska djelatnost koja ostvaruje dobre poslovne rezultate, koja zapošljava veliki broj radnika, koja puni državni proračun i u kojoj se plaće radnika povećavaju iz godine u godinu, veli Cvitić i dodaje: (ton – Marina Cvitić 1).

Valamar Riviera kao najveća turistička kompanija u Hrvatskoj koja prolazi proces restrukturiranja pokazala je da, osim u veličini, može biti i prva po socijalnom dijalogu. U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije očekujemo da ćemo i s novom Upravom, kao što smo i s dosadašnjom, nastaviti dobar socijalni dijalog u cilju unapređenja položaja radnika, zaključila je predsjednica Odbora za turizam Marina Cvitić.

FOTO: Hotel & Casa Valamar Sanfior

 

 

valamar kolektivni ugovor posao marina cvitić sindikat sik