Uznemirujuće igre na novoj cesti u Kršanu: Kaznama zauzdati (pre)brze motoriste

Uznemirujuće igre na novoj cesti u Kršanu: Kaznama zauzdati (pre)brze motoriste

26.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Otkad je obnovljena cesta kroz Kršan, tamošnji, mahom mlađi vlasnici ušminkanih (i »bijesnih«) vozila na dva kotača kao da su svi postali fanovi Severine i njenog ljetošnjeg hita »Gas, gas« i, inspirirani tom mantrom, tjeraju brzinomjer u rekordne visine. Nerijetko i akrobatski nadahnuti, kolnik doživljavaju malne kao privatni motodrom, a na običnom je prolazniku, bio vozač ili pješak, da strahuje.
Ne čudi stoga što je o ovoj temi nedavno bilo riječi i na sjednici Općinskog poglavarstva. Suočeni s pritužbama građana zbog tih sumanutih jurnjava, posebno navečer i noću, općinari su problem prijavili policiji.


- Mještani Kršana i čepićke doline jako su uznemireni divljanjem motorista, što se mora spriječiti pa očekujemo reakciju policajaca, kaže općinski načelnik Josip Kontuš.
Labinski će plavci tu jurnjavu, potvrđuju nam iz postaje, pokušati utišati represijom.


- Već smo pojačali nadzor na kritičnoj dionici evidentiravši brojne prekršaje, uključujući čak i prometovanje bez dozvole. Brzina nam je i inače najveći problem. U svakom slučaju, bit ćemo ondje, poručuju iz policije.


Od pomoći bi mogao biti i prelazak u jesen, kad stižu hladniji dani, jer ljeto ipak motoristima daje krila. Sve, ipak, neće ostati na njihovom kažnjavanju: na oprezu je, sudeći po najavama, uputno biti i ostalim vozačima.

I. RADIĆ

Kršan motoristi brzina vožnja kazne prekršaji policija