Božić u Labinu
LC na Instagramu

`UZLET MLADIH UMJETNIKA` u sklopu 15. Labin Art Republike

`UZLET MLADIH UMJETNIKA` u sklopu 15. Labin Art Republike

28.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Drugu godinu za redom u sklopu Labin Art Republike, u crkvici Sv. Stjepana održavaju se izložbe mladih neafirmiranih umjetnika. Ovogodišnji "Uzlet mladih umjetnika" krenuo je s prvim danom Labin Art Republike, 1. srpnja, otvorenjem izložbe "Lora Lu Land" likovne umjetnice Lore Lukež iz Gračišća. Lora se likovnim izričajem bavi još od osnovnoškolskih dana, a na svojoj prvoj samostalnoj izložbi predstavila je kontrast ozbiljnosti i zaigranosti, svijeta odraslih i dječje mašte, kroz kombinaciju ilustracija i ručno izrađenih plišanih igračaka. Izložba Lore Lukež u crkvici Sv. Stjepana u labinskom starom gradu trajala je do 13. srpnja.


Dan kasnije, na istoj lokaciji otvorena je izložba Petre Pletikos iz Pule. Od srednješkolskih dana, Petra interes pronalazi u raznim disciplinama i medijima (bilo kroz instalacije za tijelo, interaktivni objekt, ilustraciju, pa čak i scensku rasvjetu), iako fokus posljednjih godina stavlja na istraživanje međuodnosa geometrije, prostora i svjetla. Sudjelovala je na više grupnih izložbi, a prvu samostalnu je imala upravo u sklopu ovogodišnje Labin Art Republike. Izložba pod nazivom "Plotter graphics - analog glitches, binary landscaping" sadrži seriju radova nastala vodeći se idejom glitch - arta i motiva pejzaža kao glavnim elementima u stvaranju rada, s naglaskom na međuodnos istih. Otvorena je do 27. srpnja.

 

Treća u nizu i posljednja izložba ovogodišnjeg ciklusa je "Granični prostor između figuracije i apstrakcije" mlade umjetnice Elene Arsove Pužar. Kroz edukaciju usmjerena na slikarstvo i dizajn, Elena se aktivno bavi slikarstvom i crtanjem te radi u školi kao učiteljica likovne kulture. Vodi svoju umjetničku udrugu na području Pule koja potiče mlade stvaraoce na likovno izražavanje omogućujući im ujedno i izlaganje. Godine 2016. je imala svoju prvu samostalnu izložbu slika u Grožnjanu, a u Labinu predstavlja svoje viđenje dvojstva suprotnosti: one rafiniranoga osjećaja za formu i strukturu i one za poetsku ekspresivnost nutarnjeg. Likovni svijet gradi na profinjenom osjećaju za boju i formu i potrazi za apstraktnim doživljajem. Izložba Elene Arsove Pužar otvorena je od 29. srpnja do 10. kolovoza u crkvici Sv. Stjepana u labinskom starom gradu.

 

 

ulet mladih umjetnika umjetnost labin art republika