[Uzlet mladih umjetnika u crkvici Sv. Stjepana] Predstavljanje mlade studentice Marine Rajšić izložbom `Prvi dojam `

[Uzlet mladih umjetnika u crkvici Sv. Stjepana] Predstavljanje mlade studentice  Marine Rajšić izložbom `Prvi dojam `

20.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Izložbom ''''Prvi dojam '''' predstaviti će se studentica Marina Rajšić koja će svoje radove izložiti u crkvici Sv. Stjepana u Labinu.

Otvorenje izložbe zakazano je  20.08.2016 u 21:00  sat , dok izložbu možete pogledati svakim danom osim nedjelje  od 10:00  do 14:00 , te od 19:00  do 23:00  sata zaključno sa 31.08.2016

ŽIVOTOPIS


Marina Rajšić rođena je 27. Studenog 1995. godine u Rijeci. Završila je opću gimnaziju u Labinu 2014.Iste godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, smjer primijenjena umjetnost. Kao glavni modul upisuje kiparski smjer. Na drugoj godini se prebacuje na smjer primijenjene grafike.Od svoje 4. godine redovita je članica likovne radionice ''Točka'' koju vodi slikarica i profesorica Davorka Vadanjel.
Tijekom prve godine studija sudjeluje u projektu ''Ekologija osobno'' pod mentorstvom fotografkinje Petre Mrše. Projekt je rezultirao izložbom fotografija u galeriji ''Peter Salcher'' na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, koja će u 2016./2017. godini biti predstavljena na Umjetničkoj Akademiji u Splitu te na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.
Tijekom druge godine studija sudjeluje u projektu ''Umjetnost formula'' pod mentorstvom fotografkinje Petre Mrše, koji će u studenom 2016. godine biti predstavljen na Akademiji Primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Tijekom 2016. sudjeluje još na skupnoj izložbi ''Karneval 2016.'' radom ''Zvjezdane staze'' te na žiriranoj izložbi/natječaju ''Život je lijep'' dobiva pohvalu žirija za fotografiju ''Nakit'' u galeriji Principij, u Rijeci. Iste godine sudjeluje na izložbi Grisija u Rovinju.Prvi dojam


Tri sekunde - dovoljno za stvaranje prvog dojma.
Zanimljiva, pametna, umišljena ili dosadna. Što pomislimo o osobi koju prvi put vidimo? Svatko od nas stvara svoj prvi dojam o ljudima. Ponekad pogodimo točne karakteristike te osobe, ponekad nakon upoznavanja shvatimo da su to bile tek predrasude. Ma kakva osoba uistinu bila, prvi dojam je neizbježan, kao i predrasude zbog kojih nerijetko osudimo osobu prije nego li je upoznamo. Na fotografijama nalaze se osobe  različitog izgleda i karaktera, spremnih na prosuđivanje i kritike posjetitelja izložbe. Nečije crte lica i odjeća možda zavaravaju. Obično sudimo u sebi, a smiješak na našim licima to umiljato skriva. Inače pritajeno, stvoreno mišljenje o osobi koju ne poznajete, izbacite iz sebe, oslobodite se. Ipak, to je tek - prvi dojam.''''Uzlet mladih umjetnika'''' daje  studentima i mladim umjetnicima mogućnost da izlažu , te da se predstave publici. Nudi kvalitetan i zanimljiv program ljubiteljima umjetnosti, te mladima iskustvo u izlaganju. ''''Uzlet mladih umjetnika'''' organizirati će se u Starom gradu Labina u crkvici Sv. Stjepana.

 

PR

 

 

marina rajšić izložba uzlet mladih umjetnika umjetnost crkvica svetog stjepana