Uzlet labinskog gospodarstva formaliziran i potpisom sporazuma sa HGK

Uzlet labinskog gospodarstva formaliziran i potpisom sporazuma sa HGK

14.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U prostorijama Grada Labina danas je održano potpisivanje sporazuma o suradnji između Grada Labina i Hrvatske gospodarske komore. Isti su potpisali gradonačelnik Valter Glavičić i predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, temeljem punomoći predsjednika HGK.

Grad Labin prvi je istarski grad koji je iskazao apsolutnu spremnost i potpisao ovaj sporazum, a istim se uređuju međusobni odnosi Grada Labina  i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula vezani uz međusobnu suradnju i razmjenu gospodarskih informacija.

Između ostalog sporazumom su jasno definirani postupci izrada stručnih analiza, mišljenja i informacija o gospodarskim pitanjima i problemima gospodarskih subjekata kao i uključivanju HGK – ŽK u rad povjerenstava i ostalih radnih tijela vezanih za izradu strategija, planova razvoja i oblikovanje gospodarskih mjera na području Grada Labina te ostalih oblika suradnje vezanih uz gospodarske aktivnosti.

Kako je naglašeno od strane predsjednice Županijske komore Pula Jasne Jaklin Majetić, ovim Sporazumom dodatno se formalizira odlična suradnja kakvu HGK već godinama ima sa Gradom Labinom te može poslužiti ostalim sredinama za primjer.

Upravo na tragu toga, današnje potpisivanje iskorišteno je i za radni sastanak kojem su uz Gradonačelnika i gospođu Jaklin Majetić prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina, Robert Mohorović, savjetnica za gospodarstvo i razvoj Patricija Terković, Damir Sirotić, poslovni tajnik Županijske komore Pula te kao predstavnici gospodarstva, direktor Carel Adriatica, Raffaele Rossi, Domagoj Ostović, direktor i vlasnik tvrtke Lloyds Digital te Kristian Krpan, direktor tvrtke MCZ d.o.o, ujedno i član Izvršnog odbora HUP-a.

„Upravo je današnji sastanak još jednom potvrdio kako je suradnja lokalne zajednice i gospodarstva od izuzetne važnosti, a otvorenost komunikacije najvažnija pri planiranju zdrave i razvojne budućnosti jedne sredine. Naša je suradnja sa gospodarstvenicima, ali i HGK upravo takva, ne samo kroz već dobro poznato Gospodarsko vijeće nego i kroz sve moguće oblike pronalaska zajedničkih ideja koje će doprinijeti da upravo gospodarstvo koje u Labinu ima strahovit uzlet, tu putanju i zadrži uz kvalitetu života u jednom predivnom gradu poput našeg. I u narednom periodu kroz tu suradnju spremaju se mnoge zanimljive stvari, prvi na redu je Sajam poslova koji nas očekuje početkom ožujka, a razgovaralo se i o brojnim ostalim modelima koje možemo i želimo ponuditi kao dodatni zamašnjak razvoja gospodarstva i poticaj te olakšavanje već dobro poznatih problema oko nedostatka radne snage u svim branšama.“ – istaknuo je kratko nakon održanog sastanka labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

hgk gospodarstvo