Uzdrmano raško Općinsko vijeće: vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika, Ahmet Kavgić prozvao Komisiju za izbor i imenovanja da bira po naputcima drugih

Uzdrmano raško Općinsko vijeće: vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika, Ahmet Kavgić prozvao Komisiju za izbor i imenovanja da bira po naputcima drugih

31.8.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na jučerašnjoj sjednici Općinskoga vijeća Raše, vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika, Ahmet Kavgić javno je prozvao Komisiju za izbor i imenovanja da bira po naputcima drugih.

Naime, na dnevnom redu 34. Redovne sjednice raškog Općinskog vijeća bilo je i Donošenje odluke o prijedlogu za izbor člana Nadzornog odbora trgovačkog društva Vodovod d.o.o. Labin. Komisija za izbor i imenovanja je Vijeću predložila dosadašnjeg člana Mladena Lazarića, na što je Kavgić uzeo riječ te rekao da osobno nije protiv Lazarića, već protiv članova Komisije koji svoj posao ne obavljaju samostalno, već rade po naputcima drugih. Kavgić je istaknuo: (Ton – Ahmet Kavgić).

Klub zastupnika IDS-a na to je zatražio 10-minutnu stanku, nakon koje je Kavgić ponovno pokušao reći u čemu vidi problem, no predsjednica Vijeća, Gloria Baliska Bolterstein, naglasila je kako njegov amandman Vijeće ne može prihvatiti jer nije dostavljen u pisanom obliku dva dana prije same sjednice.

Unatoč Kavgićevom apelu da u Nadzorni odbor Općinsko vijeće Raše imenuje Lauru Faraguna, a kako je odlučeno s jednim glasom protiv i jednim suzdržanim, članom nadzornog odbora Vodovoda d.o.o. iz redova Općinskoga vijeća Raše imenovat će se dosadašnji član Mladen Lazarić.

ahmet kavgić politika povjerenstvo glorija paliska bolterstain laura faraguna mladen lazarić nadzorni odbor