Uz riječi zahvale i isprike održana posljednja sjednica labinskog Gradskog vijeća u ovom mandatu (Audio)

Uz riječi zahvale i isprike održana posljednja sjednica labinskog Gradskog vijeća u ovom mandatu (Audio)

5.4.2013. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Posljednja sjednica labinskog Gradskog vijeća u ovom mandatu po svemu je bila zapravo predizborna tribina, a posebice je to bilo vidljivo prilikom izvješća o radu gradonačelnika Tulia Demetlike u posljednjih šest mjeseci prošle godine. No, završila je ipak riječima zahvale najprije predsjednika Gradskog vijeća Valtera Poropata koji je obraćajući se po posljednji put vijećnicima kazao i ovo: (ton – Valter Poropat). Vijećnicima se na kraju mandata obratio i gradonačelnik Tulio Demetlika: (ton – Tulio Demetlika).

A prije oproštaja u izvješću o radu gradonačelnik Tulio Demetlika nabrojao je sve ono što je u posljednjih šest mjeseci učinio, on i gradska uprava. Vijećnicima, oporbe naravno, izvještaj nije bio dobar ili kako je to rekao SDP-ovac Željko Ernečić, bio je tek puka formalnost. Nezavisni Klaudio Korva primjetio je da se nigdje u izvješću ne govori o poduzetništvu, nezaposlenosti i sve, kako je rekao siromašnijem gradu.

 Vijećnik William Negri je pak primjetio: (ton – William Negri). Gradonačelnik Demetlika potom je govorio o uspješnosti Labina, o tome da je Labin i prema podacima FINE drugi grad u Istri po uspješnosti te dodao: (ton – Tulio Demetlika 1).

 Ni drugi dio Demetlikinog obraćanja nije naišao na odobravanje oporbenih vijećnika, pa je tako Klaudio Korva ustvrdio kako gradonačelnik govornicu koristi za predizbornu promidžbu, a slično je govorio i vijećnik SDP-a Željko Ernečić: (ton – Željko Ernečić).

 Izvješće o radu gradonačelnika ipak je na kraju prihvaćeno uz 9 glasova za vladajućih, 4 glasa protiv, dva SDP-ova, i nezavisnih Korve i Negrija, dok su dva vijećnika SDP-a bila suzdržana.

demetlika željko ernečić valter poropat william negri sjednica grad labin labin lokalni izbori izbori izbori 2013