Uz Istra Inspirit posjetite Rudarsku republiku

Uz Istra Inspirit posjetite Rudarsku republiku

25.7.2012. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

U četvrtak, 26. srpnja, 2012. s početkom u 11 sati, Istra inspirit povest će svoje posjetitelje u obilazak istarskih ugljenokopa u Labinu i Raši. Obilazak započinje ispred kulturnog centra “Lamparna” gdje posjetitelji zadužuju lampe i drugu opremu rudara pripravnika. Nakon prozivke i čašice domaće grape ohrabrenja, autobusom se odlazi do ulaza u rudnik Raša. Dvoje predradnika vodi svako svoju grupu rudara kroz sistem podzemnih tunela do okna 1. i 2. gdje će prisustvovati audiovizualnom performansu Labin Art Expressa. Nakon tradicionalnog rudarskog 4. obroka može se pogledati i privremeni rudarski postav Narodnog muzeja Labin u KuC-u „Lamparna“.

Podsjećamo, Istra Inspirit čini devet kulturno, povijesno i gastro doživljaja, koji će se od lipnja do rujna ove godine održati 27 puta na devet autentičnih lokacija diljem poluotoka. Među odabranim lokacijama su istarski kašteli, rimske vile, starogradske jezgre, muzeji, te rudnik u Raši. Uz vrhunsku režiju, scenografiju, kostime i glazbu, svaka lokacija priča svoju priču kroz izvrsnu izvedbu profesionalnih glumaca, ali i amatera koji će program gestom, mimikom i jezikom prilagoditi širem domaćem i inozemnom auditoriju, te kroz jedinstvenu atrakciju prenijeti emociju pojedinog lokaliteta i dočarati trenutke istarske mistične povijesti. Za potpuni doživljaj, uz glazbu i ples određenih povijesnih razdoblja, nudit će se i prigodna jela, primjerice rimska gozba, ribarski meni, romantični doručak, rudarska marenda, renesansna gozba, večera Julesa Vernea…

Budući je za jučerašnji doživljaj Mitska bića Istre interes bio izuzetno velik, a sve karte prodane, molimo posjetitelje da svoje mjesto u rudniku osiguraju čim prije. Također ističemo kako doživljaj nije za djecu i osobe s otežanim kretanjem, poručuju organizatori.

 

istra inspirit rudarska republika kova je nasa lae labin art express