Utvrđivanje dohodaka korisnika talijanske mirovine s prebivalištem u Hrvatskoj

Utvrđivanje dohodaka korisnika talijanske mirovine s prebivalištem u Hrvatskoj

15.5.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Prije nekoliko dana započela je kampanja utvrđivanja dohodaka korisnika talijanske mirovine s prebivalištem u inozemstvu. Trenutno INPS dostavlja umirovljenicima formulare za prijavu ostvarenih dohodaka tijekom 2011. godine, potrebne za utvrđivanje visine talijanske mirovine. Svi oni koji ovih dana dobiju formulare, morat će poslati dohotke za 2011. godinu (odnosno podatke o hrvatskoj mirovini i ostalim prihodima) Talijanskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

 

Zajednica Talijana Labin u suradnji s Patronatom Labor pružati će pomoć umirovljenicima u ispunjavanju formulara te poslati potrebne podatke telematskim putem.

 

Iz tog razloga, potrebno je nabaviti potvrde o dohotcima ostvarenim tijekom 2011. godine (primatelja mirovine i bračnog druga) pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i Poreznoj upravi te dostaviti i presliku osobne iskaznice.

 

Ured Patronata prima stranke u Zajednici Talijana Labin, (J. Rakovac 4) utorkom i četvrtkom od 16,00 do 18,00 sati. Za dodatne informacije možete nazvati broj telefona: 852764.

 

talijanska mirovina mirovina zajednica talijana porezna uprava