Usvojen plan aktivnosti Savjeta mladih grada Labina za 2011. godinu

Usvojen plan aktivnosti Savjeta mladih grada Labina za 2011. godinu

15.11.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na 14. redovnoj sjednici Gradskog Vijeća dana 15. studenog odobren je plan Savjeta mladih Grada Labina za 2011. godinu.

Od mnogih aktivnosti izdvajamo:

AKTIVNOSTI SAVJETA MLADIH ZA 2011. GODINU

 

1. RADIONICE ZA MLADE

U suradnji sa Istarskom razvojnom agencijom i udrugom „ZUM" Pula, pokrenuta je suradnja na održavanju radionica za poticanje zapošljavanja, kreditiranja mladih, te razvojem njihovih vještina..

2. PROJEKTI

a) Organizaciju projekata započeli bi festivalom fotografije za mlade pod nazivom „BlicDays" koji se sastoji od tri segmenta: edukaciji o fotografiranju od strane poznatih lokalnih mladih fotografa Gorana Načinovića i Rajana Miloševića, natjecanje u izradi najbolje fotografije i izložbom mladih fotografa - veljača 2011.

 

b) Projekt koji smatramo da je ključan za poticanje zapošljavanja i stvaranje bližih odnosa između poslodavaca i posloprimaca jest „Sajam poslova" kojeg bi organizirali u Srednjoj školi „Mate Blažina", a u suradnji sa Zavodom za zapošljavanjem. Sajam poslova imao bi dva cilja: omogućavanje bolje usklađenosti ponude i potražnje na tržištu rada, što doprinosi dostupnosti i izmjeni informacija među relevantnim čimbenicima i povezivanja svih subjekata koji se bave problematikom zapošljavanja i gradnje karijere i time omogućavanja meĎusobne kvalitetnije komunikacije - ožujak 2011.

 

c) Dani Amaterskog filma - festival u kojem bi se prikazivali svi filmski žanrovi i vrste, od kratkih eksperimentalnih do cjelovečernjih igranih filmova koji su raĎeni sa srcem, žarom, veseljem i neopterećenošću budžetima, formom i pravilima te sa jedinom svrhom uživanja u stvaranju filma i filmu kao umjetnosti općenito. Filmovi koji se prikazuju jesu iz programa RAF-a, koji ih ustupljuje bez naknade - lipanj 2011.

 

d) Nakon uspješnog prvog Art Days-a u kolovozu ove godine, nastavljamo kontinuirano sa razvojem projekata. Cilj ovoga događanja prvenstveno je poticanje sugrađana na kreativno stvaralaštvo, afirmacija mladih umjetnika te pružanje prilike za izlaganjem rukotvorina iz svih umjetničkih sfera. . Izlagati se može sva umjetnost, od fotografije, grafita, tkanina, ogrlica, umjetničkih slika, pa sve do instalacija, performansa i dramskih uprizorenja. U sklopu Art Days-a održati će se i brojna popratna dogaĎanja, poput performansa te plesnih i glazbenih koncerata - kolovoz 2011.


e) Labin - Korak ispred je projekt suradnje međunarodne studentske organizacije AIESEC Rijeke i Savjeta mladih Grada Labina namijenjen poticanju malog i srednjeg poduzetništva. Projekt je osmišljen na način da AIESEC prouči ciljeve, potrebe i želj.

 

 Izvješće i plan aktivnosti rada Savjeta mladih grada Labina za 2011. godinu možete preuzeti ovdje (pdf)

 

 

savjet mladih grada labina alen halilović sara britvarević salmir mrkaljević mario gigović art days jelena batelić