Ususret Dori: Gradonačelnik Glavičić upriličio prijem za Elis Lovrić

Ususret Dori: Gradonačelnik Glavičić upriličio prijem za Elis Lovrić

10.2.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Sitno odbrojavamo do početka Dore – izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, a s približavanjem datumu ovog glazbeno-scenskog spektakla, gradonačelnik Labina Valter Glavičić i zamjenica Federika Mohorović Čekada upriličili su danas pomalo drukčiji prijem na labinskom Torjone za kantautoricu s našeg područja, Elis Lovrić, kojoj je ovo čak treći put da sudjeluje u ovom natjecanju.

„Ponosan sam što se labinjonska cakavica otisnula u predivne, neslućene visine i što se naš jezik, zejik na ken smo zgojeni, promovira i nastavlja živjeti i ovim putem. Drago mi je što je upravo Elis ambasadorica labinjonske cakavice, pogotovo zato što se putem glazbe koju stvara, koju uostalom i živi, prenosi cijela jedna emocija, ne samo jezika, već i podneblja iz kojeg dolazi i kojeg ocrtava u svom stvaralaštvu“, pozdravio je uvodno gradonačelnik našu sugrađanku.

Nakon sudjelovanja na Dori 2019. godine s pjesmom „All I really want“, Elis Lovrić se sve više ističe na hrvatskoj glazbenoj sceni kao jedinstvena glazbena i kazališna umjetnica beskompromisnog izričaja, da bi 2020. godine ponovno na Dori izvela pjesmu „Jušto“ upravo na dijalektu. Na ovogodišnjoj Dori, koja će se održati u subotu, 19. veljače, Elis nastupa jedanaesta po redu s pjesmom „No War“, čiji je autor glazbe Anthony Kukuljan, tekst zajedno s Kukuljanom potpisuje i Lovrić, a autori obrade skladbe su Elis Lovrić i Sandi Bratonja.

Obzirom da se ne smije previše otkrivati prije samog nastupa na Dori, s Elis se razgovaralo o budućim planovima u kojima je otkrila da možemo očekivati da će se labinjonska cakavica ubrzo vinuti i u bliski svemir. Do tada, a i do Dore, preostaje nam uživati u videuelis lovrić dora valter gla vičić