Uspostavljena suradnja labinske Srednje škole s Bajom u Mađarskoj

Uspostavljena suradnja labinske Srednje škole s Bajom u Mađarskoj

1.2.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

"Na poziv gradonačelnika prijateljskog grada Baje i Zajednice Hrvatske manjinske uprave Grada Baje, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan i ravnatelj Srednje škole Mate Blažina Labin Čedomir Ružić, prisustvovali su tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji Veliko Prelo u Baji.

Veliko Prelo, manifestacija bačkih bunjevačkih Hrvata, održana je u prostorijama Palače kulture uz gostovanje tamburaškog orkestra Ravnica iz Osijeka, tamburaškog orkestra „Čabar“ i klape iz Biograda na Moru. U kulturnom programu sudjelovali su i mališani iz hrvatskog vrtića Prosvjetnog centra „Šugavica“, učenici Vancaškog prosvjetnog centra te članovi KUD „Bunjevačka zlatna grana“.

U okviru posjeta održan je i radni sastanak sa gradonačelnikom Grada Baje i stručnim službama grada vezano za organizaciju predstavljanja Grada Labina na njihovoj centralnoj manifestaciji „Fišijada“ koja se održava sredinom srpnja. Na ovogodišnjoj „Fišijadi“ Grad Labin predstavit će se sa gastronomskom, kulturnom, turističkom i gospodarskom ponudom kao počasni gost – grad partner.

Grad Labin i Grad Baja u prijateljskim su odnosima od 2002. godine, a službeno pobratimstvo je uspostavljeno potpisivanjem Sporazuma o suradnji i prijateljstvu 17. kolovoza 2005. godine."

 

Foto: Čedomir Ružić, ravnatelj

 

 

srednja škola mate blažine labin srednja škola cedomir ružic baja