Uspješna suradnja Grada Labina sa prijateljima iz Vojvodine

Uspješna suradnja Grada Labina sa prijateljima iz Vojvodine

19.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U sklopu Festivala umjetnosti i tolerancije koji se ovih dana događa u Labinu, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić danas je održao niz aktivnosti sa delegacijom iz AP Vojvodina.


Uz jutrošnje sudjelovanje u programu „Labine“ i druženju s osnovnoškolcima koji su u sklopu likovne radionice izrađivali likovne radove koji prikazuju kako oni vide Labin.


Delegaciju Autonomne pokrajine Vojvodine čine pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama AP Vojvodine Dragana Milošević, savjetnica za medije Dragana Kolundžić, Nenad Šaponja, direktor Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“  i Miodrag Pištalo, direktor narodne biblioteke Srbije u Beogradu.


Ministrica kulture, odnosno pokrajinska tajnica za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama AP Vojvodine Dragana Milošević zahvalila je Gradonačelniku na gostoprimstvu i podršci koju je Labin pružio domaćinstvom Festivala „Labina“, a gradonačelnik iskazanoj financijskoj podršci te logistici koja je stigla kao podrška Festivalu.


Današnji susret bio je i prilika da delegacija AP Vojvodine u društvu gradonačelnika Glavičića posjeti prostor Vijeća srpske nacionalne manjine u Labinu gdje su se susreli s predsjednicom Cvijom Davidović kojoj je pritom poklonjen originalan primjerak narodne nošnje iz Srijema sa strane pokrajinske sekretarke kao znak podrške očuvanju tradicionalne baštine te dostavili prozna djela srpskih naučnika.

vojvodina festival labina