Uspjeh učenika Osnovne škole "Ivan Batelić": BORNA I KORINNA UPUĆENI NA DRŽAVNI LiDraNo

Uspjeh učenika Osnovne škole "Ivan Batelić": BORNA I KORINNA UPUĆENI NA DRŽAVNI LiDraNo

5.4.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Pulska Osnovna škola Centar bila je nedavno domaćin ovogodišnjeg natjecanja LiDraNo koji se održao u online izdanju putem ZOOM platforme.

Iz OŠ Ivana Batelića Raša u dramsko-scenskoj kategoriji briljirala je Korinna Matković, učenica 3. razreda koja je direktno upućena na državnu smotru, a za čiju je izvedbu monologa "Đakinja prvakinja", državna izbornica, hrvatska, televizijska i kazališna glumica Barbara Rocco imala samo riječi pohvale.

I ostali članovi županijskog povjerenstva bili su oduševljeni Korinninim nastupom rekavši da je ona pokazala pravo kazalište.

- Bila sam presretna kad sam čula svoje ime, kad su me prvu predložili i rekli da idem na državni LiDraNo. Profesorica i ja smo puno vježbale i nisam zato imala tremu, rekla je simpatična Korinna. Iako ima samo devet godina, Korinna je zrelo odradila bezbrojne probe, jer je ovogodišnji LiDraNo bio izuzetno zahtjevan pa je svoje glumačko umijeće trebalo pokazati u online izdanju.

Jesenji plač

U kategoriji literarnog stvaralaštva, između 45 pristiglih literarnih radova s općinsko-gradskih natjecanja, pjesma "Jesenji plač", učenika 6. razreda, Borne Smajića našla se među najboljima i predložena je za državnu razinu.

- Moja pjesma nastala je nakon što smo obradili pjesmu "Tiho, o tiho govori mi jesen" Dobriše Cesarića. Učiteljica nas je zamolila da napišemo pjesme na temu jesen. Moja je pjesma nastala spontano. Oduševljen sam što se našla među najboljima, rekao je zadovoljno Borna.

Hasnija Karlović, njihova nastavnica i mentorica je dodala:

"meni, kao mentorici, čudesno je kako se dvoje mojih učenika, iz malene škole našlo među najboljima i to je uistinu prekrasan osjećaj. Svaki učitelj želi da mu učenici svoja umijeća pokažu na najbolji način, i uz puno rada i truda, ove godine smo se našli među najboljima, zaključila je Hasnija.

lidrano oš ivan batelić raša korinna matković barbara rocco borna smajić hasnija karlović