Uspjeh učenika OŠ V.Š. Pajo iz Nedešćine na natječaju „Moja prva knjiga“

Uspjeh učenika OŠ V.Š. Pajo iz Nedešćine na natječaju „Moja prva knjiga“

14.12.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

„Zimska praznionica“, program koji se provodi u našoj školi, osim što učenicima pruža priliku da svoje zimske praznike provedu sudjelujući u raznovrsnim radionicama pokazao se i kao prilika da za svoj trud budu i nagrađeni.

Radionice osmišljavaju i provode učitelji i stručni suradnici škole. Tematski su vrlo raznolike pa se na taj način uspješno pokrivaju interesi učenika.

U školskoj je knjižnici na prošlogodišnjoj „Zimskoj praznionici“ provedena likovno-literarna radionica „Moja prva knjiga“ na kojoj su učenici osmišljavali i ilustrirali vlastite slikovnice. Zanimanje učenika bilo je veliko, a same radionice protekle su u kreativnom i vedrom okruženju. Učenički radovi su po završetku poslani na natječaj koji organizira udruga za promicanje kulture čitanja “KAlibra”.

Na natječaj je prijavljeno više od 700 radova. Iz naše škole nagrađeno je dvoje učenika – učenica 4. razreda Nikolina Banišić za slikovnicu „Šareni snjegović“ o dogodovštinama snjegovića koji je uz pomoć duge ostvario svoju želju i postao šaren te učenik 3. razreda Roman Fonović sa slikovnicom „Mali ribar“ o zgodama i nezgodama dječaka koji živi u malom ribarskom selu.

Učenici su za svoj trud dobili diplome te su nagrađeni i knjigama. Slikovnice se može pogledati u priloženom pdf-formatu.


Pohvalnice za svoj rad dobili su učenici 5. razreda Lamija Kurpejović, Mai Poldrugovac, Sara Benažić, Alana Faraguna, Ilhana Hodža, Agata Miletić Lupetin, učenik 4. razreda Leo Bernaz te učenici 3. razreda Sara Bernaz, Ana Fonović i Antonia Blašković.

Učenici su na ovaj način uspješno sudjelovali u projektu koji potiče i ohrabruje djecu i daje im mogućnost da izraze maštovitost i talente te razviju svoje umjetničke potencijale.

I ove se godine nastavlja sa „Zimskom praznionicom“, ponovno je sadržajno vrlo bogata i raznolika te nudi učenicima boravak u školi u jednoj slobodnijoj atmosferi koja iz njih izvlači zbilja ono najbolje.

 

Slađana Jukić, knjižničarka


Link
oš vitomir širola pajo moja prva knjiga natjecanje obrazovanje