Uspjeh škole plivanja – za djecu iz Kršana

Uspjeh škole plivanja – za djecu iz Kršana

10.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Uspješno je odrađena  1. Škola plivanja koju je organizirala Općina Kršan, i od 29 učenika u dobi od 1. do 4. razreda osnovne škole, njih 24-ero postali su pravi plivači. Pod budnim okom voditeljice, magistre tjelesne kulture, Silvije Jakovčić iz Lazarića, 19 djevojčica i 10 dječaka naučili su puno o sebi i o vodi, u samo pet dana, od ponedjeljka do petka, koliko je trajao ovaj ljetni program.

Škola plivanja održavala se u Rapcu, na plaži hotelskog kompleksa Maslinica, sa desne strane obale, gdje nije pješčano dno, što je jako važno za samostalne početke u vodi, naglasila je S. Jakovčić.

Trening je počinjao u 8, 30 ujutro i trajao sat vremena, nakon pauze za marendu, bilo je 15 minuta slobodnog plivanja, ali ipak pod nadzorom, a potom se nastavljalo učenje. Točno u podne svakoga dana, napuštali su autobusom Rabac, da bi već u 12,30 oduševljeno dijelili utiske s mora, sa svojim roditeljima koji su  ih svakoga dana čekali, na Pristavu, u Kršanu.

Svim sudionicima ove ljetne škole, na samom početku testiran je stupanj znanja plivanja, kako bi se u skladu s time složile grupe za što efikasniji rad. Od ukupno 29, čak 14-ero djece bili su potpuni neplivači. U 5 dana, koliko je škola trajala, učili su osnove plivanja, skok na noge, radili razne vježbe održavanja na vodi,  kojima se stječe osjećaj za veću sigurnost u moru. 

Budući je odaziv bio velik, na 29-ero malih učenika, pazile su, uz voditeljicu, S. Jakovčić,  Ana Lučić Runko, dipl. defektolog iz Kršana, i Nikolina Rački, asistent u nastavi,  „Liče Faraguna“, škole  za djecu s posebnim potrebama, iz Labina.

Svim sudionicima dodijeljene su diplome zadnjeg dana, u petak. Na svečanosti završetka u Rapcu, sudjelovali su predstavnici Općine Kršan, zamjenik načelnika, Roman Carić i direktorica Turističke zajednice, Ariana Brnetić.

 

krsan.hr

 

 

 

 

škola plivanja kršan plivanje ariana brnetić