[USKRŠNJI KONCERT U LAMPARNI] Predstavljanje glazbenika Nina Kraljić Quarteta

[USKRŠNJI KONCERT U LAMPARNI] Predstavljanje glazbenika Nina Kraljić Quarteta

15.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

 Najljepši glas Hrvatske 2015. te  predstavnica Hrvatske na Euroviziji 2016., Nina Kraljić stiže u Labin!

Nina Kraljić [vocal] rođena 1992. godine, glazbenica, pjevačica i sinkronizator (voice actress) crtanih filmova.

Nakon pobjede u prvoj sezoni natjecanja The Voice – Najljepši glas Hrvatske 2015. godine i službeno postaje najljepši glas Hrvatske!
Nakon osvojene nagrade Porin za najboljeg novog izvođača 2016. godine i tri nominacije za Porin, predstavljanja Hrvatske na Eurosongu u Švedskoj 2016. godine gdje dovodi Hrvatsku nakon sedam godina natrag u Finale, Nina Kraljić nastavila je redati uspjehe na poslovnom planu.
Prošlu godinu obilježila je turnejom po Češkoj i Slovačkoj gdje je bila posebna gošća kultne slovačke rock skupine Elán, te izdala debitantski album naziva “Samo” .
U srpnju 2017. godine u Bjelorusiji dobija nagradu “Slavenska nada” Ministarstva kulture Bjelorusije za svoje prepoznatljive ethno world music izvedbe, dok u listopadu 2017. godine stiže i prestižna nominacija za nagradu MTV Best Adria Act na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada.
I u 2018. godini Nina nastavlja s radom i turnejom po Hrvatskoj uz svoj prateći bend, a izvodi pjesme s novog albuma te prepoznatljive interpretacije i obrade poznatih hitova, sve se više profilirajući u world music glazbi, ethno glazbi, njegujući Hrvatsku i svjetsku ethno baštinu, ambijental i filmsku glazbu.
Surađuje i nastupa sa mnogim glazbenicima: Matija Dedić, Jacques Houdek, Doris Karamatić, Dunja Knebl, Igor Geržina, slovenska pijanistica Manca Udovič, te mnogi drugi glazbenici.
Održala je do sada mnoge koncerte između ostalih i u Koncertnoj Dvorani Vatroslav Lisinski Zagreb, HNK Split i mnogi drugi, te često nastupa kao gošća mnogim orkestrima kao što su: Tamburaški orekestrom HRT-a, JAZZ orkestar, Orkestar oružanih snaga RH i mnogi
drugi orkestri, zborovi i glazbenici. Glas posuđuje u mnogim Disneyevim uspješnicama, npr. Ljepotica i Zvijer ( glavna uloga Bella) Princeza Sofija ( glavna uloga Sofija), te crtanim filmovima tipa Rio, Štrumpfovi, Ferdinand, Snježna kraljica i mnogi drugi.

Marko Šturman [udaraljke, djembe, cajon, frula] glazbenik i multiinstrumentalist, rođen 1994. godine, živi i radi u Zagrebu.
Talentirani mladi glazbenik glazbom se bavi od malena, klasičnu glazbenu naobrazbu stekao je za instrument fagot, međutim, svira i klavijature, frulu, bubnjeve, udaraljke te razne južnoameričke puhače instrumente. Fasciniran ethno i world music glazbom, od 2013. godine aktivno pohađa razne seminare, radionice i stručno se usavršava za afričke, točnije, zapadnoafričke perkusije. Usavršava se i u inozemstvu, te kao perkusionist Ethno Sweden muzičkog kampa u Švedskoj 2015. godine uči i dijeli svoje znanje sa muzičarima iz raznih djelova svijeta, te i sam održava radionice perkusija.
Djeluje kao stalni i aktivni član grupe Vibrica (udaraljkaši zapadnoafričkih bubnjeva), te je autor glazbe za glazbeno-scenski performance “Afrička bajka” grupe Vibrica. Također je aktivan član i perkusionist Zagrebačkog ethno benda Kazan, a od 2016. godine i perkusionist glazbenice Nine Kraljić sa kojojm ostvaruje niz zapaženih koncertnih i televizijskih nastupa.

Matej Milošev [violončelo] talentirani mladi violončelist, rođen je 1991. godine, živi i radi u Zagrebu.
Violončelo je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, član je orkestra Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“. Suradnju sa Ninom Kraljić započeo je krajem 2016. godine te od tada djeluje u njenom pratećem sastavu i sudjeluje u brojnim nastupima i koncertima. Aktivan je član i Gudačkog Kvarteta Libra sa kojim također ostvaruje zapažene nastupe i razna televizijska snimanja. Redovito radi i gostuje na projektima mnogih glazbenika kao što su Luce, Nikša Bratoš, Lea Dekleva i Parni Valjak, gostuje na koncertima umjetnika kao što su Oliver Dragojević i Đorđe Balašević, a često djeluje i kao studijski muzičar. Kao jedan od perspektivnijih violončelista mlađe generacije, Matej Milošev ostvaruje niz suradnji sa raznim drugim izvođačima kojima često gostuje na koncertima.

Miroslav Gugić [gitara] svestrani je i multitalentirani gitarista rođen 1980. godine u Rijeci.
Po struci diplomirani profesor likovne kulture Filozofskog fakulteta u Rijeci, ovaj glazbenik bavi se snimanjem i obradom audio-vizualnih medija specijaliziravši video i 2d animacije.
Suradnju sa Ninom Kraljić započinje 2015. godine, te sa njom sudjeluje na brojnim koncertima i gostovanjima kao prateći gitarist. Među zapaženijim hrvatskim koncertima svakako treba izdvojiti Koncert u Koncertnoj dvorani Lisinski pod nazivom “Dva glasa- dva instrumenta”, gdje pred prepunom dvoranom izvode akustični nastup u kombinaciji gitara i glas.
Zajedno sa Ninom odlazi i na inozemnu turneju po Slovačkoj i Češkoj, gdje kao gosti sudjeluju na turneji najpopularnijoj i kultnoj Slovačkoj rock grupi “ Elan”. Na toj turneji nastupaju po svim većim gradovima Slovačke i Češke u najvećim dvoranama i pred brojnom publikom.
Miroslav Gugić surađuje kao instrumentalist u mnogim projektima i drugih glazbenika, te osim sa Ninom Kraljić, surađuje i sa Antonelom Doko, Memento, Denis Razumović Razz, bandom Japanski premijeri i dr.

[photo by Željko Kolprolčec]

Projekt Kluba mladih “Klub 21″ sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 

Ostali donatori KuC-a “Lamparna” u 2018.: Zaklada Kultura nova, Republika Hrvatska – Ministarstvo kulture

nina kraljić eurovizija glazba koncert ožujak uskrs quartet glas kuc lamparna klub mladih ulaznice kazalište labin istra turneja info foto MDOMSP Ministarstvo kulture Zaklada kultura nova quartet istra zagreb osijek