Uskoro tribine i svlačionice na Vinežu- Gradu Labinu dodijeljeno čak 159 tisuća eura!

Uskoro tribine i svlačionice na Vinežu- Gradu Labinu dodijeljeno čak 159 tisuća eura!

31.8.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

Svečanost otvorenja stadiona s umjetnom travom na Vinežu bila je svečanost na kojoj su nedavno prisustvovali i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić s delegacijom te na kojem je gradonačelnik Glavičić najavio kako se ulaganje nastavlja s ciljem dovršenja popratnih objekata svlačionica i natkrivene tribine te da je projekt prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta.

Jučer je stigla lijepa vijest kako je upravo ovaj labinski projekt među četiri top projekta po visini iznosa odobrenih od strane Ministarstva te je dodijeljen iznos bespovratnih sredstava u iznosu od čak 159.200 eura.

Upravo će tim novcem ovaj kompleks koji je dugo očekivan donijeti Labinu novu razinu kvalitete sportske infrastrukture koja nudi mogućnost treniranja i razvoja svih uzrasta naših sportaša i rekreativaca.

„Prošli tjedan, tijekom otvorenja novog pomoćnog terena na Vinežu, razgovarao sam s velikim brojem sportskih djelatnika i prije svega entuzijasta koji su me redom pitali logično pitanje, a to je izgradnja svlačionica i tribina. Već sam tada rekao da sam optimist i da vjerujem da ćemo uspjeti privući još bespovratnih sredstava. Evo, dobra vijest je stigla samo par dana nakon toga, a sve je ovo potvrda je da kvalitetna prijava projekata prije ili kasnije urodi plodom i nagradi one koji su uporni u tome da čim manje opterete gradski proračun u izgradnji infrastrukturnih objekata koji su potrebni svim građanima.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić

Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava kojom je obuhvaćeno 87 sportskih građevina diljem Hrvatske u ukupnoj vrijednosti od 4.059.198,88 eura.

led rasvjeta nk iskra inež nogometni teren svlačionice