Uskoro počinje Ljeto u knjižnici!

Uskoro počinje Ljeto u knjižnici!

18.6.2024. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Sa završetkom školske godine i dolaskom toplih ljetnih dana već tradicionalno počinje Ljeto u Knjižnici, program Gradske knjižnice Labin koji iz godine u godinu okuplja mlade kreativce, ali i čitatelje različite dobi koji se ne libe uhvatiti u koštac s čitalačkim izazovima.

 

U okviru programa „Ljeto u knjižnici“ održat će se četvrto po redu natjecanje „Ljetni najčitatelj Gradske knjižnice Labin“ za sve dobne skupine građana, a za školarce uskoro kreću kreativne radionice.

Natjecanje „Ljetni najčitatelj“ trajat će od 24. lipnja do 31. kolovoza 2024. i provodit će se u pet kategorija: djeca vrtićkog uzrasta, učenici od 1. do 4. razreda, učenici od 5. do 8. razreda, mladi od 15 do 29 godina i odrasli.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavnicu koja će biti dostupna od 24. lipnja u Gradskoj knjižnici Labin te pročitane knjige upisivati u posebnu tablicu koju su knjižničarke pripremile za sve sudionike.

Cilj natjecanja je pročitati što više knjiga po vlastitom odabiru iz fonda Gradske knjižnice Labin u gore navedenom periodu. Pobjednik je onaj natjecatelj koji je pročitao najviše knjiga u svojoj kategoriji. U Natjecanju jednakopravno sudjeluju i djeca vrtićkog uzrasta koja još nisu samostalna u čitanju, ali im odrasli čitaju naglas.

Proglašenje će se održati početkom mjeseca rujna, a Najčitatelje po kategorijama očekuje i vrijedna nagrada.

Nadalje, i ove godine osnovnoškolci imaju mogućnost uključiti se u besplatne kreativne radionice koje će se pod stručnim vodstvom akademske umjetnice Katje Ćus održavati od 2. do 31. srpnja, utorkom i srijedom od 10 do 11.30.

Prva radionica počinje 2. srpnja u 10 sati u Dvorani Gradske knjižnice Labin, a sudjelovanje je potrebno najaviti na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici.

Gradska knjižnica Labin podsjeća da sva djeca do 15. godine s područja Labina, Raše, Nedešćine i Pićna ostvaruju pravo na besplatan upis ili obnovu članstva.

Program „Ljeto u knjižnici“ sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Posjeti svoju knjižnicu i potraži osvježenje u moru knjiga! Vidimo se u Knjižnici!

gradska knjižnica labin djeca knjige najčitatelj