Uskoro nove sprave kraj škole na Vinežu

Uskoro nove sprave kraj škole na Vinežu

12.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mjesni odbor Vinež tijekom ožujka uspješno je kandidirao projekt „Sportski poligon Vinež" na raspisani natječaj iz Fonda gradova i općina „Mali projekti za bolje sutra", čime mu je odobreno sufinanciranje u iznosu od 15.000 kuna.

Sredstva dodjeljuje Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a projekt se provodi od 1. srpnja do 15. rujna ove godine. 

Ukupna vrijednost projekta je 16.750 kuna, a radi se o postavljanju novih sprava u parku smještenom između škole i spomenika na Vinežu,  koje će poslužiti za igru i vježbanje djece i odraslih.  Postaviti će se vratila i prepone na tri razine te stupići za balansiranje.

Provedbom projekta dvjestotinjak djece sa područja Vineža i okolice dobiti će nove mogućnosti igre, rekreacije te socijalizacije, a time se i pridonosi stvaranju sigurnog i kvalitetnog prostora za rast i razvoj djece.

Tijekom srpnja volonterskim radom članova Vijeća mjesnog odbora, igrača i uprave NK „Iskre" Vinež, zainteresiranih mještana te privatnih lokalnih obrtnika i poduzetnika biti će obavljeni zemljani i građevinski radovi na pripremi terena za ugradnju sprava, a sredinom kolovoza sprave će biti ugrađene.

Danas je na mjestu postavljanja sprava organizirano prvo predstavljanje projekta na kojem se okupilo tridesetak djece i njihovih roditelja.

 

 

sprave dječje igralište mo vinež