Uređenje info centra u Narodnom muzeju prva faza projekta INSPIRACIJA

Uređenje info centra u Narodnom muzeju prva faza projekta INSPIRACIJA

4.1.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U Labinu je započela provedba projekta INSPIRACIJA u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska, kojeg sufinancira EU iz Europskog Fonda za regionalni razvoj, piše hrturizam.hr. 

Projekt INSPIRACIJA pokrenut je sa ciljem revitalizacije industrijske baštine i stvaranja novih proizvoda kulturnog turizma u Labinu, Trbovlju, Slovenskoj Bistrici i Rijeci. Projekt je vrijedan 1.503.000 eura te će povezati četiri revitalizirana baštinska područja i uspostaviti novu prekograničnu turističku rutu od pilana i mlinova Pohorja preko rudnika u Labinu i Trbovlju do Riječkog pristaništa. 

Projekt se sastoji od niza aktivnosti poput obnove napuštene rudarske i industrijske baštine, izrade njezine nove interpretacijske strategije koja će biti predstavljena u novim informacijskim centrima, stvaranja novih kulturno-turističkih ruta, pokretanja Festivala industrijske baštine, održavanja Bijenala industrijske umjetnosti u Labinu i Rijeci koje će se odvijati u sklopu projekta Rijeka- Europska prijestolnica kulture 2020. 

U prvoj fazi projekta u kojem kao partner sudjeluje i Turistička zajednica Grada Labina je uređenje info centra u Narodnom muzeju Labin gdje će na inovativan način biti prezentirani sadržaji projekta vezani za industrijsku baštinu Labina i gradova partnera čime će se uspostaviti nova kulturno-turistička ruta.

projekt inspiracija lae šoht rudnik eu fondovi metal guru dean zahtila narodni muzej labin