Upozorenje vozačima povodom predstojećih praznika i produženog vikenda - očekuju se velike gužve

Upozorenje vozačima povodom predstojećih praznika i produženog vikenda - očekuju se velike gužve

21.6.2012. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Produženi vikendi, odnosno slobodni dani, uz dva državna praznika, 22. lipnja Dan antifašističke borbe i 25. lipnja Dan državnosti, te kretanja, prvenstveno u smjeru mora, prvih većih grupa inozemnih i domaćih turista razlog su za pojačan promet vozila na cestama.

U četvrtak  u kasnijim poslijepodnevnim satima, u petak  u jutarnjim satima, te u subotu  tijekom cijeloga dana očekuje se  gust promet u na Istarskom Ipsilonu od graničnih prijelaza u smjeru Pule, te  u gradovima i naseljima oko trgovačkih centara, tržnica i parkirališta dok se u ponedjeljak  očekuje gust promet u smjeru cestovnim graničnih prijala za izlazu iz zemlje.

Teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona i vozila koja su sama ili s priključnim vozilima dulja od 14 m, imaju zabranu prometovanja uoči praznika u četvrtak od 15 do 23 sati, u petak od 15 do 23 sata, odnosno u ponedjeljak od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: D21 GP Kaštel-Kanfanar-Pula, na dijelu D66 od čvora Pula (A9)-Raša-Opatija-(D8),  na D200 GP Plovanija – Buje, D300 Buje-Umag, ŽC5002 Novigrad - Vrsar.

Vozači teretnih motornih vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona,moraju računati i na ljetne zabrane prometovanja i to  subotom od 4 do 14 i nedjeljom od 12 do 23 sata.

Zadnjeg dana produženoga vikenda (u nedjelju i ponedjeljak) povremeno gust promet očekuje se u poslijepodnevnim i večernjim satima u nedjelju, 24. lipnja, a posebice u ponedjeljak, 25. lipnja.

Policijska uprava istraska upozorava vozače da voze  odmorni, strpljivo i da prilagodite vožnju uvjetima na cesti , te da planiraju vožnju kako bi se izbjegle gužve i zastoji u prometu.

gužve promet policija vožači blagdani