Upisi u Osnovnu glazbenu školu Matka Brajše Rašana

Upisi u Osnovnu glazbenu školu Matka Brajše Rašana

21.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana od sljedeće školske godine planira novi glazbeni odjel puhačkih instrumenata: KLARINET, FLAUTU i SAKSOFON. Ukoliko ste zainteresirani za upis Vašeg djeteta u prvi razred na jedan od ponuđenih instrumenata, molimo Vas javite se u što kraćem roku na telefon 885-438, 885-439 ili na mob. voditeljice Osnovne glazbene škole prof. Melite Lasek: 098/535-658
Prijemni ispit (kratka provjera glazbenih sposobnosti djeteta), za sve instrumente: klavir, harmoniku, gitaru, saksofon, klarinet i flautu, održati će se u subotu, 7. lipnja od 9 do 12 sati i u srijedu, 11. lipnja 2008. od 16 do 19 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Labin.

Nešto o školi…
U svom šestogodišnjem školovanju učenici savladavaju tehniku i vještinu sviranja na jednom od odabranih instrumenata: gitari, klaviru, harmonici, flauti, klarinetu ili saksofonu, sudjeluju u radu pjevačkog zbora ili orkestra, te usvajaju gradivo iz glazbene teorije, solfeggia i povijesti glazbe. Sa stotinjak učenika, koliko ih u prosjeku ima svake šk. godine, radi stučni tim od 8 učitelja i voditelj škole. Osim na redovnim godišnjim  koncertima, učenici nastupaju i na raznim priredbama te sudjeluju i na državnim natjecanjima. Većina učenika koji su završili našu školu, nastavlja glazbeno obrazovanje ili se glazbom bave kao članovi raznih kulturno-umjetničkih društava, Gradskog orkestra, rade kao tonski snimatelji, sviraju u bendovima i drugim glazbenim sastavima poput “The Orange Strips”-a, “Kerubina” i dr. te i na taj način  kvalitetno promoviraju glazbenu umjetnost u našoj sredini. Učenici koji završe osnovnu glazbenu školu stječu pravo na bodove za upis u bilo koju srednju školu. U šk. godini 2008/09. Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana obilježava 20.-tu obljetnicu svoga djelovanja, i u tom je periodu glazbeno opismenila i obrazovala veliki broj djece među kojima ima i onih koji su glazbu odabrali kao svoj životni poziv.
Dodatne informacije o školi možete pronaći na web stranici škole: www.uciliste-labin.hr

glazbena škola upisi matko brajša rašan klarinet saksofon klavir flauta gitara harmonika