Uoči Dana Općine Gračišće i Vidove

Uoči Dana Općine Gračišće i Vidove

13.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

»Ovogodišnju Vidovu, ujedno i Dan općine, slavimo i otvorenjem dvaju kapitalnih objekata - kolektora i pročistača otpadnih voda te zgrade Špitala«, najavio je na konferenciji za novinare gračaški načelnik Ivan Mijandrušić.
Hrvatske vode, Županija i Općina su u kolektor i pročistač uložile gotovo četiri milijuna kuna, a Ministarstvo kulture, Županija i Općina u Špital oko dva milijuna. Na otvorenju ovih objekata danas u 17 sati Mijandrušić očekuje visoke dužnosnike Ministarstva kulture i Hrvatskih voda. Nakon toga, s početkom u 18.30 sati, održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća.


Sutra će se u Gračišću odvijati 6. festival maneštra, na kojem će kuhari iz Pazina, Poreča i Rovinja te domaćini pripremiti sedam vrsta tog istarskog tradicijskog jela. Sudjelovanje su najavili i kuhari iz slovenskog Gračišča pa je festival dobio međunarodni karakter. Priprava maneštra starta u 15 sati, a početak degustacije očekuje se oko 18 sati. Festival se održava uz potporu Turističke zajednice Istarske županije i labinskog poduzeća Kapra koje je osiguralo opremu za kuhanje i zdjelice za kušanje. Dok se kuhari budu trudili oko maneštre biciklisti će odvoziti svoju već tradicionalnu biciklijadu, a nogometaši će početi utakmice u sklopu turnira.


U nedjelju slijedi nastavak malonogometnog i početak boćarskog turnira te dječja biciklijada, a u 19 sati počinje utrka s tovarima, koja redovito okuplja velik broj posjetitelja. Vidova i Dan općine završit će plesnom zabavom uz Vesnu Nežić-Ružić, Berekine i Anelide.
M. RIMANI

Mijandrušić Gračišće Kapra Vesna Nežić Ružić Vidova zabava festival maneštre